INFRASTRUKTURA

Započeli radovi na izgradnji pročišćivača otpadnih voda Malići, Klokočki: Do kraja godine oko 350 kućanstva imat će kanalizaciju

Korisnik projekta je Komunalno Duga Resa, a ukupna vrijednost projekta iznosi 6,64 milijuna kuna, a intenzitet potpore je 100 posto.

Kao što je prilikom sklapanja ugovora bilo i najavljeno, prije nekoliko dana uvođenjem u posao izvođača radova karlovačke Vodoprivrede i službeno je počela izgradnja Sustava za pročišćivanje otpadnih voda naselja Malići. 

Podsjetimo, projekt se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz “Mjeru 7″, koji se temelji na obnovi sela u ruralnim područjima ” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020. Izgradnjom sustava za pročišćavanje otpadnih voda  znatno će se smanjiti zagađenje rijeke Korane, što je glavni cilj ovog projekta. 

Korisnik projekta je Komunalno Duga Resa, a ukupna vrijednost projekta iznosi 6,64 milijuna kuna, a intenzitet potpore je 100 posto. 

– Sustav obuhvaća 350 kućanstava s izračunom na 550 kućanstava koliko se očekuje da će biti potrebe do 2040. godine što se ne odnosi naravno samo na domaće pučanstvo već za potrebe razvoja turističkih potencijala uz rijeku Korane, rekao je za direktor Komunalnog Ivan Klokočki pojašnjavajući kako je rok za završetak radova 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, pri čemu će izvođenje konkretnih radova trajati 8 mjeseci, a 3 mjeseca predviđeno je za uhodavanje postrojenja i dokazivanja parametara te mjesec dana za tehnički pregled i primopredaju radova. 

Kako će tijekom trajanja radova biti i određenih poteškoća vezanih za prometovanje na lokalnim prometnicama, izvođač radova kao i investitor mole stanovnike za strpljenje i razumijevanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest