Dugoreško Dječje vijeće donijelo zanimljiv i sadržajan program rada – u planu i dodjela nagrada “Najbolje dječje djelo”

Dječje gradsko vijeće Grada Duge Rese prije nekoliko dana održalo je 2. sjednicu na kojoj je donijelo Godišnji program rada za 2019. godinu. Prema ovom, vrlo ozbiljnom i sadržajnom, programu rada tijekom ove godine bit će inicirano niz zanimljivih aktivnosti.

Jedna od njih je “Naj Dječje djelo”, akcija kojom bi nagrađeni bili učenici koji se osim u školskim uspjesima ističu i u drugim aktivnostima kao što su humanitarni rad, volonterstvo, slobodne aktivnosti i drugo. Nagrada bi se dodjeljivala u dvije kategorije, za učenike nižih i viših razreda osnovne škole, krajem školske godine, a s ciljem poticanja društveno korisnih aktivnosti i participiranja djece u društvenoj zajednici.

Članovi Dječjeg vijeća namjeravaju u svojim školama organizirati izradu prigodnih ukrasa koje bi za Uskrs uz posjet staračkim domaćinstvima podijelili osamljenim, ostarjelim i nemoćnim stanovnicima Duge Rese. No, nisu zaboravili ni svoje vršnjake u oskudici, za koje namjeravaju organizirati humanitarnu akciju. U program rada stavili su i edukaciju članova Dječjeg vijeća, po uzoru na Gradsko vijeće, a teme bi bile prava djece, funkcioniranje lokalne samouprave, edukacija o EU, uloga volonterskih aktivnosti u zajednici.

Obilježavanje Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta uz izdavanje prigodne brošure, sudjelovanje Dječjeg vijeća na susretu dječjih vijeća Hrvatske te sudjelovanje u održavanju Duga Resa Talent Festa i obilježavanju Dana grada, također su dio aktivnosti na koji su se obvezali mali vijećnici zajedno s svojom predsjednicom Anamarijom Bišćan.

Naravno, u svim ovim aktivnostima velika potpora bit će im Grad Duga Resa i gradonačelnik Tomislav Boljar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest