Gastronomski užici u Dugoj Resi: Na prvom Gastro festivalu 4 rijeke velik broj građana degustiralo specijalitete lokalnih restorana

U dugoreškom Amfiteatru jučer navečer održan je 1. Gastro festival 4 rijeke, koji je sudeći prema odličnom raspoloženju posjetitelja, ali i ugostitelja koji su ponudili svoje specijalitete, u potpunosti uspio.

U sklopu ovogodišnjeg “Grin festa” po prvi puta smo organizirali Gastro festival na kojem se okupilo šest ugostitelja s područja Turističke zajednice 4 rijeke, a to su Amarilis, Zeleni kut, Prva postaja, Hotel Duga Resa, Restoran Bosiljevo i DP Zvečaj koji su građanstvu ponudili različite delicije. Za posjetitelje je ponuda besplatna, baš kao i svi programi koji se održavaju povodom obilježavanja Dana grada i zaštitnika Svetog Petra. Na ovaj način željeli smo počastiti Dugorešane, ali i promovirati novu TZ u koju su uz Dugu Resu uključene i susjedne općine Bosiljevo, Netretić, Barilović i Generalski Stol – kazala je Katarina Srakočić dogradonačelnica te svim Petrama i Petrima čestitala imendan. Ugostitelji su se doista potrudili i pripremili niz specijaliteta od tradicionalnih jela do nekih sasvim novih. Zamirisali su smuđ i pastrve, burgeri s odojkom, piletina, svinjski medaljoni i još puno raznih delicija, a na stolovima je bilo i puno finih kolača, poput štrudli s višnjama, tradicionalnih orehnjača i drugih slastica.

Dugoreški kraj u gastronomskom smislu je vrlo bogat, a kako obiluje raznim plodovima poput gljiva, bobičastog voća i riječne ribe, koji su se oduvijek puno koristili u prehrani, mi smo tu tradicionalnu kuhinju malo modernizirali. Napravili soma pohanog u pivskom tijestu, ali ne s običnom nego Mrežničkom pivom. Smuđa smo napravili u banani od bučinih koštica, a pastrvi smo izvadili kosti i napunili je povrćem – predstavila je dio ponude kuharica Ivana Vukmanić jedna od sudionica jučerašnjeg Gastro festivala. Iznenađenje za posjetitelje bio je i moto defile, u organizaciji Streljačke sportske udruge, u kojem je sudjelovalo pedesetak motorista iz Karlovca, Delnica, Ravne Gore, Jastrebarskog i drugih moto klubova.

Zabave nije nedostajalo ni za najmlađe Dugorešane za koje je Udruga za mlade Agora organizirala zanimljive igre poput “Upoznaj svoj grad Dugu Resu”, a u kreativnom kutku održavala se radionica “Trči, crtaj, kreiraj”

Dobru atmosferu začinio je odličnim nastupom čakovečki “Band Scifidelity Orchestra” svojim specifičnim glazbenim repertoarom, mahom jazz i dixie, kojeg izvode na trombonu, klarinetu, basu, bendžu, saksofonu, bubnjevima. Bilo je užitak slušati ih, a Dugorešani su ih obilato nagradili pljeskom.

Želja dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara da vrati osmjeh na lice svojim sugrađanima na najboljem je putu prema ostvarenju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest