Grad Duga Resa gradit će adrenalinski park na Vinici, oporbeni HDZ smatra da to nije prioritet, već turistička ponuda uz Mrežnicu

U sklopu velikog projekta “Revitalizacija regije Mrežnica” koje je osmislio Grad Duga Resa, a usmjereni su na razvoj turističkih potencijala, osmišljen je i projekt za izgradnju adrenalinskog parka pod nazivom “Šetnja s oblacima” koji će se nalaziti na Vinici nedaleko Planinarskog doma Mladen Polović. Međutim, nisu svi zadovoljni ovom idejom, a u tome prednjači oporbeni HDZ smatrajući kako turističku ponudu valja razvijati uz Mrežnicu, a Vinicu staviti u drugi plan.

– Nisam protiv turizma, ali “Šetnja po oblacima” mogla bi ići recimo 2025. godine. Sada bi trebao raditi na uređenju kupališta koje je nesređeno, druga strana još gora, a takvi su i prilazi. Turistička zajednica ima premalo djelatnika koji bi osmišljavati projekte i privukli više turista na Mrežnicu. Tako bi popunili i gradsku blagajnu. Novac nam teče pod nosom, a ne znamo ga uzeti, zaključila je Ljiljana Galić potpredsjednica Vijeća.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar tvrdi kako treba dopuniti postojeću turističku ponudu te da članovi Turističkog vijeća, a riječ je o poduzetnicima koji žive od ugostiteljstva i turizma, podržavaju projekt.

Na Vijeću smo čuli da je vijećnica Galić protiv Adrenalinskog parka, a Turističko vijeće je apsolutno “za”, jer njima treba dodatnih turističkih sadržaja. Svi se u predizborno vrijeme kunu u turizam, a kad izbori završe onda bi s turizma sve skinuli. Odjednom nam ne trebaju ni manifestacije, ni poučne staze ni park. Imamo idejno rješenje i idemo na izradu glavnog projekta. Mislim da ćemo od ovog napraviti lijepu priču, a projekt će biti komercijalnog karaktera, jer će se korištenje adrenalinskog parka naplaćivati. Kontaktirali smo i članove HPD Vinica i oni su zainteresirani za ovaj projekt i suradnju. U proračunu smo predvidjeli 450 tisuća kuna, ukoliko se u međuvremenu raspiše neki natječaj javit ćemo se, ukoliko ne, ići ćemo sami – kaže gradonačelnik Boljar dodajući kako su u proračunu predviđena i sredstva za uređenje kupališta, a putem Turističke zajednice na svim kupalištima u dogovoru s vlasnicima odvijat će se manifestacije.

Adrenalinski park “Šetnja s oblacima” imao bi tlocrtnu površinu oko 200 četvornih metara i dvadeset visećih elemenata, na dva nivoa, za djecu i odrasle, a obzirom da će se nalaziti na Vinici ujedno bi bio i savršen vidikovac.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest