Građanima Duge Rese predstavljen program “Aktivni u zajednici” – Prijavite potrebe i izrazite mišljenje o životu u svom gradu

Kako bi širu lokalnu zajednicu upoznali s provedbom programa “Aktivni u zajednici” Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva je u suradnji s Gradom Dugom Resom, u Demokratskom rasadniku održala je predstavljanje programa i pozvala građane da se uključe u provedbu i predlaganje konkretnih problema za rješavanje u lokalnoj zajednici.

Predstavljanju su prisustvovali predstavnici udruga, ustanova i institucija koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice, a Upraviteljica

Zaklade, Helga Možé Glavan, naglasila je važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa.

-Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice. Većina gradova, općina u današnje vrijeme uglavnom je usmjerena na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali, ne možemo zanemariti činjenicu da sve više ljudi odlazi i pitanje je hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu u koju ulažemo značajne napore i sredstva – istaknula je na predstavljaju Helga Možé Glavan.

Zaklada poziva sve građane Grada Duge Rese da predlože potrebu koju u suradnji sa Zakladom žele riješiti u svojoj lokalnoj zajednici. Obrazac za prijavu potrebe možete pronaći na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/Q0ISCZBjwuUuGvC72 .

.

Sve ostale informacije o provedbi programa mogu se pronaći na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr. Inače, ovaj program provodi se u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Zakade za razvoj civilnog društva na području Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest