Koja je prava istina o projektima vježbališta u Dugoj Resi? Svatko ima svoju verziju, na kraju naravno krivi – novinari!

foto ilustracija-KAportal/Pixabay.com

Nakon našeg teksta sa sjednice Gradskog vijeća Duge Rese dobili smo priopćenje Sportske zajednice Duge Rese koje prenosimo u izvornom obliku, a koje je potpisao predsjednik Zajednice Marko Benić.

“Radi točnog i istinitog informiranja javnosti, a u vezi natpisa u medijima sa sjednice Gradskog vijeća Grada Duge Rese održane 21.03.2017. godine obavještavamo Vas sljedeće:

– Projekt vježbališta uz Mrežnicu napravljen je na inicijativu i prijedlog Športske zajednice Duga Resa, a financiranje putem natječaja Karlovačke pivovare. U projekt su se naknadno uključili g. Zoran Vilović. gđa Diana Bećirević i g. Karlo Luketić.

– Projekt vježbališta na kupalištu napravljen je sredstvima gradskog proračuna kao projekt g. Zorana Vilovića, zamjenika gradonačelnika Grada Duge Rese.

– Projekt Odaberi sport projekt je Hrvatskog olimpijskog odbora koji se provodi u suradnji sa zainteresiranim športskim zajednicama na području cijele Hrvatske”

– Obzirom da u priopćenju nije naveden kontekst, našim vjernim čitateljima, kao autor objavljenog teksta, smatram potrebitim objasniti razloge zbog kojih je Sportska zajednica bila primorana reagirati, piše KAportalova novinarka Ida Magličić Zinaja.

– Izvještavajući sa navedene sjednice napisala sam “Prilikom rasprave o vježbalištima, kada je Tomislav Boljar kazao kako je prvotnu ideju dao gospodin Brcković na jednom Odboru, iz klupe je oštro reagirao Vilović povikavši “Nemoj lagati, reci istinu bar jednom u životu, zašto se mene stalno izostavlja iz ove priče” zbog čega je zaradio opomenu, a Boljar je za svjedoka pozvao vijećnika Marka Benića, koji je potvrdio Boljarove riječi te obrazložio da je projekt realizirao Vilović i Sportska zajednica.” Takva verzija teksta je i objavljena.

No, gospodin Zoran Vilović, koji inače ističe kako je njegovo jedino oružje istina, nije bio zadovoljan. Na svom javnom profilu odmah je napisao:”Ovaj puta korektan prijenos vijesti i od KAportala izuzev jedne stvari, g. Benić je potvrdio moje riječi, a ne kako piše u tekstu. Molim više pažnje, ovakvi detalji su itekako bitni”. No, ni to ga nije zadovoljilo, pa je kontaktirao redakciju i uvjeravajući kako je riječ o pogreški te je taj dio teksta promijenjen.

Ne želeći ulaziti u daljnje polemike s g. Vilovićem, poručujem mu više pažnje drugi puta, preslušajte audio snimke, kao što ste radili i do sada, prije nego dignete galamu i podijelite lekcije, te nemojte uvijek i u svima vidjeti urotnike.

Ida Magličić – Zinaja, novinarka KAportala

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest