Dugoreški SDP čestita Praznik rada: “Pravo radnika nije samo pravo na rad, već i na poštenu plaću”

Radnice u tvornici Josip Kraš (foto KAfotka)

Gradski odbor SDP-a Duge Rese uputio je čestitku povodom Međunarodnog praznika rada, koju potpisuje predsjednica Katarina Srakočić. Prenosimo je u cijelosti:

Borba za radnička prava bila je duga i teška, ali ona, nažalost, nikada nije okončana. Današnja vremena izazovna su za sve socijalne i društvene skupine, teška su za poslodavce, za radnike onda mogu biti samo gora.

U vrijeme kada veliki broj naših sugrađana ne radi, a mnogi koji rade svakodnevno boje se od gubitka posla, Praznik rada treba obilježiti i kao dan nade u bolje sutra.

Nema društva kojima radnici nisu trebali, a neka su na njima i počivala. Borba radnika otvorila je vrata modernom društvu i izborila prava na kojima počiva svaka moderna država. Ta prava nisu samo prava na rad, već i prava na poštenu plaću, pravo na napredovanje, pravo na slobodno vrijeme za obitelj i djecu te pravo na dostojanstvo u umirovljeničkim danima.

Ova prava želimo svim radnicima Republike Hrvatske, Karlovačke županije, a pogotovo radnicima i građanima Duge Rese.

Sve pozivamo na obilježavanje u novootvoreni amfiteatar. Taj prostor simbolički predstavlja okretanje nove stranice za Dugu Resu, neka se kroz nove gradske projekte koji će uslijediti, otvore nova i sigurna radna mjesta, a on postane mjesto na kojem će se ubuduće obilježavati 1. svibnja, a rad, radništvo i radnici doista slaviti.

Sretan Međunarodni praznik rada!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest