Dugoreškom uzgajivaču marihuane nisu vratili njegove biljčice – dobio optužnicu zbog uzgoja droge i opiranja uhićenju

opreme za uzgoj Kanabisa radi preprodaje na tržištu, te tako uzgojio 71 stabljiku, kao i lišće i cvjetne vrhove ukupne količine 1.733,45 grama, a pronašli su mu i jedan joint.

Osim toga, na teret mu stavljaju da je ometao četvoricu policajaca koji su mu došli u pretragu, a onda pružao otpor prilikom uhićenja na način da je prilikom stavljanja lisica desnom rukom u desni dio trupa udario policijskog službenika, uslijed čega je on pao na tlo i desnom rukom udario u zvučnik, pa tako zadobio ogrebotinu desne podlaktice.

Branio se pred državnim odvjetnikom kako marihuanu konzumira zbog zdravstvenih problema te da je proizvodi za vlastite potrebe, kao i da kritične zgode nije napao policijske službenike, već im samo nije dao da mu stave lisice iza leđa na ruke, zbog čega su policijski službenci počeli padati.

– Kako iz rezultata provedene istrage nedvojbeno proizlazi da je okrivljenik svjesno i voljno počinio inkriminirana djela, a kako je bio svjestan protupravnosti djela za koje se optužuje i bio ubrojiv, time su u njegovom ponašanju ostvarena bitna obilježja kaznenih djela činjenično i pravno opisanih u izreci, pa je stoga valjalo podići ovu optužnicu koja se ukazuje kao opravdana i na zakonu osnovana – smatra ODO.

Ispitani su i neki gosti njegova doma koji su potvrdili da drogu nije skrivao, već ju je držao u teglama u dvorištu kuće, u vrti, te na balkonu.

Croman je još prije par godina izradio opsežnu Deklaraciju koju je poslao svim institucijama Republike Hrvatske, pa čak i Europske unije, a kako mu nikad nitko nije odgovorio, smatra da mu je po pravu – odobrena. Tamo, naime, navodi da se odriče osobe koja je u hrvatskom Ustavu određena kao kategorija, te da je on ljudsko biće, a odriče se i

svog imena. Za svoje tijelo, ono Romana Glasa, bivšeg ovisnika o teškim drogama, Croman smatra da je samo šasija, odnosno automobil kojeg on vozi kad hoće. Kako se u Ustavu i Zakonu o osobnim dokumentima navodi da ime i prezime moraju biti napisani po pravilima jezika s prvim velikim, a ostalo malim slovima, negira i svoje osobne dokumente, putovnicu i osobnu iskaznicu u kojima su ime i prezime napisani samo velikim slovima.

– Policija je došla na moje imanje uz rijeku Mrežnicu i nekoliko dana obilazila i gledala što tamo ima. Moje biljke zasadio sam u teglama koje su bile posvuda oko kuće i na putu. Nisam ih skrivao, a zašto i bih kad je to moj ekološki uzgoj za osobne potrebe, ispriča nam osebujni bivši narkoman.

Cijelu njegovu ispovijest možete pročitati na ovom linku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest