Oluja u Dugoj Resi obilježena polaganjem vijenaca i dobrom hranom, a klinci su zaigrali nogomet na Trešnjevci

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Dugoj Resi obilježavao se formalno i neformalno. Polaganjem vijenaca i paljenja svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave Duge Rese predstavnici Udruge pripadnika 137. brigade ZNG-HV, Grada Duge Rese, Udruge Hrvatski domobran, Udruge Hrvatski časnički zbor Duga Resa te drugi uzvanici odali su počast poginulim braniteljima i na spomen obilježju na groblju Sveti Petar uz blagoslov župnika i dekana Milana Pavleka.

Neformalno obilježavanje na kojem su se okupljali i družili Dugorešani održano je kod Vatrogasnog gdje se takmičilo u kuhanju kotlića, a kasnije i guštala pripremljena jela te zabavljalo uz Tip-Top bend.

U Mjesnom odboru Trešnjevka za ovaj dan organizirali su malonogometni turnir na kojem se okupilo tridesetak mališana, koji usprkos visokoj temperaturi i prašini nisu štedjeli snagu da dokažu tko je bolji.

– Ovo je druga godina da organiziramo turnir na igralištu koje je uz potporu Grada koji je otkupio zemljište sad

postalo naše. Naime, Grad se odlučio na ovaj potez stoga što će kupnjom zemljišta moći riješiti i probleme vezane za odvodnju otpadnih voda za dvadesetak kuća na ovom području, izgradnjom putne stanice. Ovdje je bila ogromna šikara puna zmija, mještani su sve sami očistili i uredili, izgradili nadstrešnicu, zatim smo navozili prilaz, postavili reflektore te sad možemo zaigrati i mali nogomet. Posebno sam sretan što smo uspjeli okupiti ovoliko djece u našem MO –u koja sa srcem igraju nogomet i ne provode ljeto sjedenjem za kompjutorima – ispričao nam je, inače veliki zaljubljenik u nogomet, predsjednik MO-a i organizator događanja Drago Polović, dodajući kako se nada da će uz potporu Grada, obzirom na velik broj mališana, uskoro uspjeti poravnati teren te prirediti sanjkalište za zimu.

Turnir je završio druženjem igrača i okupljenih uz roštilj, a najuspješnijim ekipama podijeljene su medalje i pehari.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest