Župan Jelić u radnom posjetu Dugoj Resi – Državno odvjetništvo trebat će raspetljati situaciju s branom u bivšoj Pamučnoj

Problem brane na rijeci Mrežnici u prostoru bivše Pamučne, koju je prije sedam godina s posrnulom Pamučnom kupio varaždinski poduzetnik davno Davor Patafta danas je bila jedna od brojnih tema radnog posjeta karlovačkog župana Damira Jelića Dugoj Resi.

Kako je rečeno na sastanku, od 4 ispusta na brani 3 nije moguće otvoriti, stoga kad uslijed kiša vodostaj naraste, prijeti velika opasnost od pucanja brane, koja je zadnji puta sanirana pred trideset godina. Nadalje, vlasnik bivše Pamučne izgubio je koncesiju, ali i nadalje proizvodi i HEP-u prodaje električnu energiju u vrijednosti i do 300 tisuća kuna mjesečno. Grad je o ovoj situaciji obavijestio niz nadležnih institucija, ali dosad poduzeto nije ništa.- Želimo zajednički graditi i dvoranu kod škole Ivan Goran Kovačić, no moram upozoriti građane Duge Rese da je to i pitanje moralne odgovornosti prema ostalim sredinama, stoga molim za strpljenje – poručio je župan Jelić.

Sudeći prema radnoj atmosferi na sastanku, energiji i volji Jelića da pokrene suradnju, ne gledajući pritom tko pripada kojoj političkoj opciji, ako tako i nastavi, do kraja mandata ima šanse da se neke stvari napokon pokrenu s mrtve točke.

Sve o čemu smo razgovarali su ciljevi koji moramo zajednički rješavati za korist svih građana. Brana u bivšoj Pamučnoj i Kasar su goruće teme koje se tiču sigurnosti građana Duge Rese, ali i Karlovca, jer brana može ugroziti njegove građane. Kasar nije problem županije niti grada, ali smo jako zainteresirani za njegovo rješavanje, stoga se nadamo da ćemo zajedno s Županijom, probiti barijeru prema Ministarstvu imovine kako bismo obnovili ovaj dio grada na zadovoljstvo građana i u skladu s našim opredjeljenjem za promjenom vizure Duge Rese – kazao je nakon sastanka s predstavnicima Karlovačke županije dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest