Duga Resa po prvi put organizira adventsku manifestaciju – imat će Ledeni park i klizalište, nastupaju Crvena jabuka i Zdenka Kovačiček

Bor u Dugoj Resi

Grad Duga Resa ove godine odlučio je za sve Dugorešane organizirati veliku manifestaciju “Advent na Mrežnici” koja će službeno početi 15. prosinca kad će biti upaljene i lampice na velikoj jelki u amfiteatru, a trajat će sve do polovine siječnja. Tijekom ovog perioda smjenjivat će se bogat program u kojem će svatko od najmlađih do najstarijih zasigurno pronaći ponešto za sebe.

Ledeni park, jedini u blizini

Glavni organizator je Grad Duga Resa i Turistička zajednica, a suorganizatori izabrani na natječaju su dvije zagrebačke tvrtke Laverna sport i Ionic d.o.o koje će postaviti kružno klizalište odnosno Ledeni park, nešto poput zagrebačkog Zrinjevca u malom.

– U prostoru amfiteatra bit će postavljen Ledeni park, jedini takav na ovom području, jer koliko znam jedino u Primorsko – goranskoj županiji točnije u Opatiji ima jedan takov park, koji osim klizališta ima prigodnu ugostiteljsku i glazbenu ponudu. Tijekom manifestacije nastupat će i poznata estradna imena, domaći bendovi, udruge, rekao je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Turistički sadržaji

Kaže nam da je ovo prvi put da je Grad krenuo organizirati manifestaciju ovakvog tipa i te da je to svojevrsna proba kroz koju ćeo vidjeti kako će je građani prihvatiti. Ubuduće, manifestaciju bi htjeli proširiti jer, dodaje, žele privući i posjetitelje van granica Duge Rese, kako bi pokazali da turistički sadržaji ne žive samo preko ljeta već da imamo što ponuditi i tijekom cijele godine.

– Amfiteatar u kojem će se sve odvijati je uz Mrežnicu pa je opet sve povezano s našom lijepom rijekom, a kako je Duga Resa oduvijek bila poznata kao sportski grad, sad ćemo imati i klizanje kojim se mogu baviti zapravo svi naraštaji, rekao je Boljar dodajući kako će detaljni program događanja biti predstavljen javnosti za nekoliko dana, no ipak je otkrio nekoliko detalja.

Zdenka Kovačiček, Crvena jabuka…

Tako će Dugorešane na Badnjak oko podneva zabaviti poznata jazz i rock pjevačica Zdenka Kovačiček, uoči Božića nastupit će Crvena jabuka, pred novogodišnji koncert održat će rock bend Vatra, a neće nedostajati ni domaćih bendova, tamburaša…

U prvih sedam dana sva dugoreška djeca , predškolske i školske dobi, moći će besplatno klizati, a imat će osiguranog i učitelja klizanja. U ovu manifestaciju Grad, odnosno Turistička zajednica uložit će oko 195 tisuća kuna, no u Adventu na Mrežnici sudjelovat će i brojni sponzori, stoga ovisno o njihovoj potpori cijena manifestacije bit će i niža.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest