Dan grada proslavila Duga Resa – preminulom gradonačelniku Ivanu Baršiću posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo

Grad Duga Resa danas je proslavio Dan grada. Održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su se vijećnici, ali i svi ostali prisjetili prerano preminulih, gradonačelnika Ivana Baršića i gradskog vijećnika Mehmeda Muharevića.

Kako je rekao predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić, iako je učinjeno dosta, još uvijek nedostaju kapitalne investicije koje bi potaknule otvaranje novih radnih mjesta.

– Za dan Grada uvijek se osvrćemo na ostvarene rezultate i planove za budućnost. Bez obzira na nepovoljno ekonomsko okruženje i sve teškoće s kojima se nosimo, ostvarili smo na nekim područjima impresivne rezultate. Danas smo jedan od rijetkih gradova koji imamo sto postotnu pokrivenost vodom, a do 2020. imat ćemo i potpuno riješenu odvodnju. Na jesen sva djeca imat će mjesto u vrtiću. Radimo na projektu energetski samoodrživog grada. U prošloj godini pokrenuli smo dva europska projekta Podures i Pametna kuća znanja, vrijedna oko 1,2 milijuna kuna.

Rekonstruiran je podvožnjak na Staroj Cesti. Pokrenuta je i Mala tržnica, Grad je postao i član Zadruge za etičko financiranje, nakon više godina pokrenuto je uređenje stadiona i gradskog kupališta. Pripremili smo i projekt uređenja nerazvrstanih cesta, uređenje parka dr. Tuđmana započet će krajem ljeta, a uskoro ide projekt Marcele i obnove dvorane Antuna Tove Stipančića. Pokrenuli smo i super brzi internet, a u suradnji s Karlovačkom županijom vjerujem da ćemo ubrzo pokrenuti i Tehnološko razvojni poslovni inkubator. Zbog svega učinjenog, zahvalu želim uputiti i pokojnom gradonačelniku Ivanu Baršiću, jer on je svojim radom u proteklih 11 godina bio kreator i realizator navedenog i dao vjetar u leđa mnogim idejama na kojima danas radimo – kazao je čestitajući svim dobitnicima ovogodišnjih nagrada vršitelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Boljar.

Nagradu za životno djelo, koja je posthumno dodijeljena preminulom dugogodišnjem gradonačelniku Ivanu Baršiću, preuzela je njegova supruga Ankica, koja je zahvaljujući na nagradi istakla kako zahvaljuje svima koji su smatrali da je njen suprug zaslužio ovu nagradu.

– Pratiti njega kroz život ponekad je bilo teško, zato još veća zahvala svima koji su mu bili potpora i koji su ga pratili – suzdržavajući suze kazala je Ankica Baršić.

Godišnje javno priznanje za ostvarene rezultate dobili su: dugogodišnji volonter u Matici umirovljenika Ivan Kalić, Nikola Vukmanić za promicanje grada i kulturnog života, Romano Mužak za prvi u svijetu plivački maraton tokom cijelog toka rijeke Mrežnice te Nogometni klub Mrežnica iz Zvečaja. Novčana nagrada dodijeljena je Dječjem vrtiću koji ove godine obilježava 90 godina postojanja i uspješnog rada.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest