Kampanja u Dugoj Resi već počela – “uvrijeđeni” dogradonačelnik sjeo u zadnji red Vijećnice, tvrdi da ga ignoriraju

Vilović u "magarećoj" klupi

U najmanju ruku zategnuti odnosi između predstavnika dugoreških gradskih vlasti, “dojučerašnjih” zamjenika gradonačelnika Tomislava Boljara i Zorana Vilovića koji traju već duže vrijeme, kulminirali su na današnjoj sjednici gradskog Vijeća.

Iako je uvijek sjedio u prvom redu, danas je dogradonačelnik Vilović sjeo u zadnji red, a pitanje vijećnika Ivice Radočaja (HNS), upućeno obnašatelju dužnosti gradonačelnika Tomislavu Boljaru zašto njegov zamjenik sjedi u zadnjem redu, u javnost je iznjedrilo očito dugo nakupljane probleme.

– Ne znam zašto je u zadnjem redu, jutros je bio sastanak na koji nije došao. Imam troje djece i znam kako se oni u određenim trenucima ponašaju, kazao je Boljar.

Tajnica grada Helena Milković potom je potvrdila kako je odnos prvih ljudi grada loš, ali nedostatak dobre komunikacije očito postoji i prema gradskim službama i Vijeću. Zato je tajnica zatražila i mišljenje Ministarstva uprave o ovlastima i odgovornostima dogradonačelnika, ali odgovor još nije došao. Pritom se osvrnula na objavljivanje postova i komentara na privatnom Facebook profilu, što je prema njenim riječima nedavno učinio Vilović, objavivši službene odluke, prije objave na službenoj stranici uz uvredljive komentare.

Vilović je prokomentirao kako dobro pripremljen istup tajnice Milković nije u skladu s izjavom Boljara, te je pojasnio kako nije zadovoljan suradnjom i dvogodišnjim ignoriranjem njegovih ideja i inicijativa, a ne uključuje ga se ni u izradu rebalansa. Naveo je također kako je odnos prema kulturi u Gradu loš kao i prema Pučkom učilištu.

– Ovo nije destruktivan potez, želim pozitivne pomake i suradnju zato sam odlučio poslati ovakvu otvorenu poruku, a ako mi pokažete koje su to uvredljive izjave, ispričat ću se. Najsmješnije su mi te nagrade za transparentnost, ali ja sam otvoren, argumentiran i ne ustežem se iskazati svoja razmišljanja, kazao je Vilović.

U raspravu su se uključili i predsjednik Vijeća Zlatko Grčić koji je podsjetio kako nitko nije stao u zaštitu vijećnika kad nisu podržati proračun, a Miroslav Furdek prilikom rasprave o cestama, a vezano opet na njegove komentare na Facebooku, poručio je Viloviću:

– Ako niste zadovoljni, možete dati otkaz .

Današnja sjednica, zadnja prije ljetne stranke, osim navedenog sukoba, u mnogočemu je bila drugačija od dosadašnjih. Raspravljalo se puno otvorenije, vijećnici su inzistirali na davanju preciznih odgovora, opetovano postavljali pitanja i pod pitanja, pa su neki od nazočnih zaključili kako se osjeti da je počela izborna kampanja. Izbori su, istina pred vratima, no zar jedna od osnovnih zadaća vijećnika nije da se svojski bore za građane koji su im povjerili mandat, a ne da mlako sjede u vijećnici i dižu ruke.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest