Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko – Gradsko kupalište na Mrežnici, Duga Resa

Ima Duga Resa i svoje Zrće na Mrežnici, ali to sigurno nije Gradsko kupalište. No, ovo mjesto itekako ima svojih prednosti u odnosu na neka razvikanija mjesta uzvodno.

Dugoreško “Foginovo”

Infrastrukturno, boljeg kupališta nema, jedno je od rijetkih koje ima kabine za presvlačenje i tuševe, čak tri igrališta, košarkaško dječje i vježbalište, dugu obalu koja lako može biti i šetnica, debeli hladovinu od stogodišnje vrbe. Ono što je Foginovo za Karlovac, to je ovo kupalište za Dugu Resu.

Ovdje je idealno doći s djecom, jer je prilaz u rijeku za njih savršen. Postoji mjesto koje se u žargonu zove bazen, nalazi se lijevo od prilaza i odlično je brćkalište za sve klince koji se trude postati plivačima. Oni malo stariji imaju čak tri flosa, kako Dugorešani nazivaju drvene platoe na vodi, i skakanicu za izvođenje kojekavih vratolomija.

Kupalište za domaće

Ovo je mjesto na kojem je sigurno proplivao barem svaku drugi stanovnik ovoga grada. Osim toga, iz nekog razloga obilazi ga more ljudi, kupača iz drugih gradova koji su posljednjih godina otkrili čari Mrežnice, tako da se ovdje kupaju gotovo pa isključivo domaći ljudi. Zbog blizine ono je sasvršena destinacije i za građane poznije dobi. Može se reći da, što se kupanja na Mrežnici tiče, ovdje sve počinje i sve završava.

Ugostiteljska ponuda godinama je ista, tu su bezvremenski Valentina (Staklenik), Vatrogasni i Splav.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 3 – Uređenost kupališta 4,0 – Popratni sadržaji 4,5 – Čistoća vode 3,5 – Ugostiteljska ponuda 3,5

UKUPNO 18,5

KAportal.hr

ZA SVOJE NAJKUPALIŠTE 2016. GLASAJTE U ANKETI KAPORTALA…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest