Komunalno Duga Resa dobilo novu direktoricu – vlastitu pravnicu Josipu Škrtić Pucarević

Nezavidna financijska situacija u dugoreškom Komunalnom, radi koje su prije dva mjeseca zaposlenicima smanjenje plaće za 5 posto, iako to nije službeno rečeno, rezultirala je i smjenom na čelu ove tvrtke. Naime, dosadašnjem direktoru Nikoli Caru istekao je mandat, pa je skupština društva, koju ispred osnivača čini obnašatelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Boljar, odlučila da na njegovo mjesto imenuje dosadašnju pravnicu u tvrtki Josipu Škrtić Pucarević. Nakon što je dugi niz godina Komunalno vodila Antonija Pavlović, sudbina ove tvrtke ponovno je u rukama jedne žene. Dosadašnji direktor Nikola Car, ostaje raditi u tvrtki, na mjestu savjetnika.

– Odlukom Skupštine, obzirom da je dosadašnjem direktoru Nikoli Caru istekao mandat, imenovana sam na mjesto direktorice. Kako sam do sada obavljala poslove rukovoditelja kadrovskih i pravnih poslova, moje imenovanje je napravljeno s ciljem ušteda, jer ću i nadalje uz direktorske obveze obavljati i pravne poslove. Krajem ovog mjeseca ili početkom sljedećeg napravit ćemo zajednički, moji suradnici i ja te osnivač, plan restrukturiranja, pa za sada dok to ne napravimo ne bih iznosila financijske detalje – kazala je nova direktorica te dodala kako u tvrtki ima financijskih problema, ali za sada nema razmišljanja o otpuštanju radnika odnosno smanjenju broja zaposlenih kojih je u ovoj tvrtki trenutno četrdeset.

Nova direktorica Škrtić Pucarević u Komunalnom radi već osam godina te je dobro upoznata s problematikom u poslovanju tvrtke. Ono što trenutno najviše opterećuje Komunalno je povrat kredita za izgradnju vodovodne mreže i odvodnje, pri čemu pomaže i Grad te svi korisnici kroz plaćanje računa, no naplata je loša, osobito u stambenim zgradama, a i kod nekih poslovnih subjekata poput bivše Pamučne.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest