Mala intervencija za veliko olakšanje – Grad uredio privremeni parking za pacijente dugoreške bolnice

U dugorešku Specijalnu bolnicu za produženo liječenje dolaze pacijenti iz gotovo svih krajeva Hrvatske, ali ne samo na bolničko liječenje već i na preglede u nekoliko bolničkih specijalističkih ordinacija. Kako su bolničke zgrade smještene na relativno malom prostoru, ograničenom rijekom Mrežnicom s jedne i brdom iznad bolnice s druge strane, prostor za parkiranje automobila kojih svakog dana ima sve više, sve je teže osigurati.

Kako bi barem malo pomogao u rješavanju parkirališnih problema, Grad Duga Resa je odlučio privremeno urediti mjesto za parkiranje desetak vozila na svojoj čestici, koja se nalazi nasuprot bolnice, prema Tušmeru.

– Za sada je ovo privremeno rješenje, jer ovaj prostor je samo našodran, nije asfaltiran, ali ipak ovdje će se sada moći parkirati desetak automobila, što će svakako smanjiti gužve na bolničkom parkiralištu – kaže gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Naime, u nedostatku mjesta neki vozači su i ranije ovdje parkirali svoja vozila, ali je bilo i onih koji su za vrijeme kišnog razdoblja dobrano zaglavili u blatu. Sada to više ne bi trebao biti problem. Na našim fotografijama možete vidjeti isti prostor prije i nakon uređenja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest