Na dugoreškom području nezaposlenost također u blagom porastu – na Zavodu posao traži 1.293 građana

Na području Duge Rese i susjednih općina prema evidencijama Zavoda za zapošljavanje krajem listopada zabilježeno je blago povećanje broja nezaposlenih za 0,6 posto, odnosno za 8 osoba u odnosu na prethodnu mjesec, tako su, trenutno na burzi prijavljene 1.293 nezaposlene osobe.

Statistika kaže kako je trenutno puno bolja situacija u usporedbi s prošlom godinom kada je u istom mjesecu bilo čak 316 nezaposlenih osoba više.

Tijekom listopada na burzu se prijavilo novih 109 nezaposlenih osoba, a u istom periodu odjavljena je 101 osoba, pri čemu njih 54 pronašlo posao, a ostali su odjavljeni zbog drugih razloga.

Od ukupnog broja zaposlenih osoba 46 osoba je zaposleno na određeno vrijeme, a 8 osoba na neodređeno vrijeme, dok je 12 osoba posao uspjelo dobiti prvi puta. Među novo zaposlenima nešto su uspješnije bile žene pa je njih 30 uspjelo pronaći odgovarajući posao, a ostvariti egzistenciju tijekom listopada uspjela su i 24 muškarca. Tijekom mjeseca u ispostavi Duga Resa zaprimljena su 52 oglasa za slobodna radna mjesta.

Na širem dugoreškom području i nadalje se nalazi puno nezaposlenih hrvatskih branitelja čak njih 239, od ukupno 988 koliko ih je nezaposleno u cijeloj Karlovačkoj županiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest