još malo nedostaje

Dugorešanin Karlo Maćaš zbog korone zaglavio na Kajmanskim otocima: Da bi se vratio u Hrvatsku, moli pomoć donacijama i prodajom fotografija

Po objavljenim podacima, prikupio je 2.663 eura od 3.000, koliko mu je potrebno za avionske karte i preživljavanje do povratka doma

– Dolazim iz Duge Rese, malog grada u središnjoj Hrvatskoj. Imam 39 godina i nagrađivani sam podvodni fotograf, PADI i SSI instruktor ronjenja i skiper. Moj fantastični božićni poklon prošle godine bio je novi posao – stigao sam u George Town na Kajmanskim Otocima kako bi radio kao instruktor ronjenja za Ambassador Divers. Međutim, sredinom ožujka COVID-19 kriza je pogodila ovu malu državu, te u samo tjedan dana čitavo se turističko gospodarstvo potpuno zaustavilo. Za tren smo prešli od potpuno rezervirane sezone do potpunog otkazivanja. Zatvorili su granice, čak mi je i radna dozvola istekla isti tjedan. Prema informacijama koje imamo od Vlade, malo je vjerojatno da će se granice u najboljem slučaju otvoriti prije rujna – piše Karlo Maćaš na stranici GoFundMe gdje je i pokrenuo zamolbu za pomoć.
 
Karlo je, kako navodi, nezaposlen od 16.ožujka i bez ikakvih mogućnosti da se vrati kući, čak niti da ode s otoka. Pokušava sastaviti kraj s krajem, što je teško bilo gdje, ali je poseban izazov, u jednoj od najskupljih zemalja svijeta.

Posljednji let za Europu bio je prije više od mjesec dana i u potpunosti rezerviran u vrijeme kad je saznao za njega. Postoje glasine da će se uskoro dogoditi repatrijacijski let British Airwaysa za London, što bi mogla biti njegova povratna karta za Europu. Ipak trebaju mu još dva leta (London – Frankfurt i Frankfurt – Zagreb) da se vrati kući.
 

– U nesretnim okolnostima u kojima sam se našao, tražim vašu podršku za osnovne potrepštine ovdje na Grand Caymanu i za karte za povratak u Hrvatsku. Međutim, ne tražim samo novac, to je vrsta razmjene koja će vam ostaviti opipljivo sjećanje da ste učinili dobro djelo za nekoga. Tijekom posljednja dva mjeseca, od kada se ova karantena dogodila, iskoristio sam vrijeme da naučim izrađivati web stranice, te sam napravio WebShop gdje možete kupiti otiske moji fotografija koje će biti dostavljene na vašu kućnu/uredsku adresu (besplatna dostava za Hrvatsku).  Tijekom COVID-19 krize, popust je 25% na sve otiske. Da biste dobili kupon za dodatnih 25%:
1.    Slijedite me na Instagramu
2.    Ovdje donirajte bilo koji iznos
 
Ovaj WebShop je nov, tako da još uvijek nisu dostupne sve fotografije. Stoga sam napravio mali vodič o tome kako da izaberete fotografije koje su na mom Instagram profilu ili Facebook stranici. Obavijestite me o vašem izboru i učinit ću ih dostupnima u WebShopu u roku od 24 sata.
 
Nadam se da ćete uživati u njima, te ako se odlučite kupiti, pomoći ćete mi da se vratim svojoj obitelji – piše Karlo Maćaš te zahvaljuje svima koji mu pomažu. A takovih je sudeći po objavi na stranici GoFundMe poprilično, jer trenutno stoji podatak da je prikupio 2663 eura od ciljanih 3000 koliko mu je potrebno za avionske karte i preživljavanje do povratka.

Svi koji žele pomoći Karlu Maćašu da se vrati kući sve informacije mogu pronaći na linku https://www.gofundme.com/f/help-karlo-get-home?fbclid=IwAR0o2y-KY0_wsQWuy1Bd3gFX_Ssg4gkUtArHheJ0KdGkh2cpbfDQn2lBQQs


 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest