slaVLJE U GRADU NA MREŽNICI

Svečanom sjednicom obilježen Dan Duge Rese – Gradonačelnik Boljar: Pohvaliti se možemo dobrim ljudima koji nemaju politički predznak

Za svečanu atmosferu pobrinuo se ženski pjevački zbor Vila, a ovogodišnji laureati su Gabriela Braun Jelašić - Povelja Grada s plaketom, Branko Šteta - novčana nagrada i Radivoje Jevtić, Marijan Braje, Arif Latić i Marijan Špundak – javna gradska priznanja.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Duga Resa je danas proslavila Dan grada i nebeskog zaštitnika Svetog Petra i Pavla. Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Moguš čestitao je imendan svima koji ga danas slave te pozdravio okupljene goste i uzvanike kojih je bilo manje nego protekle godine, jer sjednica je održana pod maskama koje su dijelile na ulazu u dvoranu, a nazočiti joj zbog korona virusa nisu mogli ni predstavnici bratskih gradova Črnomlja, Županje i Ljubuškog.

Na početku sjednice prikazana je video prezentacija u kojoj su predočeni važniji realizirani projekti u proteklom razdoblju, od asfaltiranja ulica, uređenja poduzetničkog inkubatora, pokretanja 3D kina, reciklažnog dvorišta, nastupa banda Vatre na Mrežnici pa sve do projekta HITRO koji je među najboljim europskim projektima u posljednjih 30 godina.

– Ovo što smo vidjeli je mali segment onog što je posao gradske uprave i s tim se ne treba hvaliti. Međutim, pohvaliti se želimo i možemo s dobrim ljudima koji su ovdje među nama, to su poduzetnici, obrtnici, radnici, volonteri koji nemaju politički predznak, jer dobar čovjek je dobar bez obzira na politiku. Upravo radi tih ljudi nastavljamo raditi i ulažemo u komunalno gospodarstvo, asfaltiramo, projektiramo, gradimo, provodimo europske projekte, osmišljavamo i kreativnu zabavu za naše građane kao što je bila “Vatra” na vodi. Ljudskost se u ovakvim vremenima najviše iskazuje. Svjetska pandemija korona virusa gotovo je zaustavila život na dva mjeseca i pri tome ostavila posljedice koje ćemo vjerojatno još dugo osjećati – kazao gradonačelnik Tomislav Boljar.

Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima, volonterima, članovima Civilne zaštite, vatrogascima, policajcima, novinarima, djelatnicima u ljekarnama, trgovinama, raznim službama, ali i svim učiteljima, profesorima, učenicima i studentima u koje Grad Duga Resa inače puno ulaže, koji su se uspjeli snaći u ovim novim i teškim okolnostima virtualnog obrazovanja.

Zamjenica župana, Martina Furdek Hajdin prezentirala je projekte koji su napravljeni na području Duge Rese, a u koje je bila uključena i Karlovačka županija. Osim uređenja prometnica, to su energetska obnova OŠ Vladimir Nazor, Srednje škole, Specijalne bolnice za produženo liječenje i Doma zdravlja.

Osim u zgrade ulagalo se i u ljude i njihova usavršavanja, istaknula je Furdek Hajdin te izlaganje završila podsjećajući na veliki projekt Aglomeracije Karlovac-Duga Resa, vrijedan oko 415 milijuna kuna, pri čemu na Dugu Resu otpada oko 20 posto.

Za svečanu atmosferu pobrinuo se ženski pjevački zbor Vila, a ovogodišnji laureati su Gabriela Braun Jelašić – Povelja Grada s plaketom, Branko Šteta – novčana nagrada i Radivoje Jevtić, Marijan Braje, Arif Latić i Marijan Špundak – javna gradska priznanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest