PROMJENE

Nakon 17 godina OŠ Vladimir Nazor dobiva novog ravnatelja: Krešimir Božičević odlazi u mirovinu a zamijenit će ga bliska suradnica

"Pripremam se za odlazak u mirovinu, ali sigurno je kako neću mirovati, već ću nastojati svoj mirovinski vijek provesti što kvalitetnije i baviti se svim onim stvarima kojima se do sad nisam stigao baviti"

Dugogodišnji ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Krešimir Božičević, koji je na čelu škole proveo punih 17 godina, a u školi počeo raditi davne 1987. godine, s 31. kolovozom odlazi u zasluženu mirovinu.

Posljednjih nekoliko godina u školi je doista napravljeno puno, uz financijsku pomoć osnivača Karlovačke županije prvo je rekonstruirana stara kotlovnica, a potom je napravljena i kompletna energetska obnova školske zgrade i sportske dvorane u što je uloženo oko 5,5 milijuna kuna.

– Pripremam se za odlazak u mirovinu, ali sigurno je kako neću mirovati, već ću nastojati svoj mirovinski vijek provesti što kvalitetnije i baviti se svim onim stvarima kojima se do sad nisam stigao baviti. Sigurno je da mi nikad neće biti dosadno – u svom šaljivom stilu ispričao nam je ravnatelj Božičević te otkrio kako će ga na čelu škole od početka rujna zamijeniti Gordana Krstulić.

– Proveli smo javni natječaj na koji su pristigle dvije kandidature za mjesto ravnatelja, ali je jedna zamolba povučena. Ispoštivali smo svu zakonsku proceduru i sad još samo čekamo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja će vjerujem stići uskoro i kojom će Gordana Krstulić, dosadašnja učiteljica razredne nastave i moja zamjenica, od početka nove školske godine biti  ravnateljica škole.

Gordana Krstulić doškolovala se u razrednoj nastavi s pojačanim predmetom prirodoslovlja, a potom i postala i magistar primarnog obrazovanja. U OŠ Vladimir Nazor radi pune 33 godine, a kako je do sada obnašala i dužnost zamjenika ravnatelja detaljno je upućena u sva zbivanja u školi.

– Školska zgrada je sređena, jer je ravnatelj Božičević doista puno toga napravio, a ja smatram da je sad došlo vrijeme da se sredi i okoliš škole. Nadalje, bavit ću se unaprijeđenjem nastave, raditi na poboljšanju kompetencija učitelja i nastavnika, poboljšati suradnju s lokalnom zajednicom, raditi na formiranju prepoznatljivog imidža škole – kazala je za KAportal Gordana Krstulić te pojasnila kako je dosadašnji ravnatelj stvorio puno toga materijalnog, a njena želja je da škola bude i suvremeno opremljena i prepoznatljiva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest