POČAST POGINULIMA

U znak sjećanja na poginule branitelje u dugoreškom MO Sveta Jelena postavljena spomen ploča

Skupu su nazočili i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, potpredsjednica Županijske skupštine Jadranka Golubić, branitelji pripadnici 137. brigade i Bupib Barilović, članovi obitelji poginulih te brojni mještani.

Na brdu Sveta Jelena u istoimenom dugoreškom Mjesnom odboru u nedjelju je bilo istodobno i svečano i tužno. Tamo su se okupili i družili brojni nekadašnji branitelji pripadnici URG 2. Gardijske brigade “Gromovi” Podružnice karlovačke županije, koji su došli otkrivanjem spomen ploče odati počast svojim poginulim suborcima. 

Na spomen ploči nalaze se imena svih stradalih branitelja iz MO Sveta Jelena, a među njima je i dvije pripadnika “Gromova”.

– Spomen ploču je otkrila Irena Gornik, sestra poginulog groma Antuna Mihalića, koja se u ime obitelji svih poginulih obratila nazočnima. Predsjednik URV 137.brigade Ivan Benić također je podsjetio na žrtve branitelja koji su život položili na oltar domovine. Svetu misu za sve poginule predvodio je velečasni Tomislav Krajačić, koji je na kraju i blagoslovio nove prostorije MO na kojima se nalazi spomen ploča postavljena u znak sjećanja na poginule branitelje – izvijestili su iz udruge Bupib Barilović. 

Skupu su nazočili i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, potpredsjednica Županijske skupštine Jadranka Golubić, branitelji pripadnici 137. brigade i Bupib Barilović, članovi obitelji poginulih te brojni mještani.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest