ENERGETSKI PROJEKT

Završena energetska obnova Doma zdravlja Duga Resa – zgradu danas razgledale dožupanice

Prema riječima dožupanice Hajsan Dolinar za tri tjedna bit će potpuno završena energetska obnova dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje vrijedna 10,4 milijuna kuna.

– Ovdje je završen jedan lijepi projekt, a Karlovačka županija osigurala je dodatnih 400 tisuća kuna za energetsku obnovu ambulante u Bariloviću koja pripada dugoreškom Domu zdravlja. Ukoliko natječaja ove godine ne bude, sredstva ćemo prenamijeniti za nabavku patronažnog vozila te tehničko održavanje i podizanje standarda u Domu zdravlja i pripadajućim ambulantama, kazala je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar prilikom današnjeg obilaska energetski obnovljene zgrade Doma zdravlja u Dugoj Resi.
 
Na zgradi je napravljena izolacija vanjskih zidova, izolacija kata prema negrijanom tavanu, izolacija prostora u suterenu, dijelom zamijenjena stolarija, zamijenjeni klima uređaji, izoliran ravni krov na ulazu, postavljen novi fasadni premaz, a sve u skladu s zahtjevima konzervatora, obzirom da se zgrada nalazi u zoni zaštite.
 
Novac za obnovu zgrade, ukupno  1,7 milijuna kuna, uz vlastitih 440 tisuća kuna, Dom zdravlja osigurao je putem dva ugovora sklopljenih s Ministarstvom regionalnog razvoja, Ministarstvom graditeljstva i Fondom za zaštitu okoliša te iz europskih fondova, a u cijelom procesu imali su i veliku potporu Karlovačke županije. Izvođač radova bilo je “Graditeljstvo Stipić”.  

 – Završetkom ovih radova na energetskoj obnovi očekujemo uštedu od gotovo 70 posto na energentima. Zahvaljujem Karlovačkoj županiji na velikoj potpori koju nam pružaju i zbog koje možemo ulagati u energetsku obnovu naših zgrada i podizanje standarda. Već smo napravili projekt za energetsku obnovu zgrade u Bariloviću, istakla je Melita Trgovčić ravnateljica dugoreškog Doma zdravlja. 

Prema riječima dožupanice Hajsan Dolinar za tri tjedna bit će potpuno završena energetska obnova dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje vrijedna 10,4 milijuna kuna. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest