SJEDNICA VIJEĆA

Gradsko vijeće Duge Rese: Građanima oštećenim u nevremenu novac će biti osiguran rebalansom Proračuna

No, Boljar smatra da se i na ovaj način vidi briga Grada za svoje građane, jer Grad pomaže škole iznad standarda, oslobodio je poduzetnike raznih plaćanja zbog korone, a sad je red da pomogne nastradalim Dugorešanima.

Gradsko vijeće Duge Rese nakon ljetne stanke održalo je sjednicu, ali u prostoru sjednicu Demokratskog rasadnika, jer se u Vijećnicu ne može zbog oštećenja nastalih strašnim nevremenom početkom kolovoza.   

– Gore nema električne energije, prostor je poprilično uništen, zato smo sad ovdje dok se ne završe svi radovi, od sanacije krova pa do uređenja interijera, dakle radit će se sve od stropa do poda. U tijeku su radovi na obnovi krovišta koji će biti uskoro završeni rekao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar na današnjoj sjednici Vijeća te pojasnio da će se obnoviti i ravni krov na ulazu u zgradu gradske uprave. 

Na zgradu Pučkog otvorenog učilišta ponovno se postavlja limeni krov, a radove vrijedne oko 185 tisuća kuna izvodi tvrtka Brodarić. 

– U cijeloj ovoj priči koliko god grozna bila imali smo zapravo i sreće. Nitko nije stradao, a i osigurani smo tako da nakon razgovora s osiguravateljem troškovi će biti podmireni putem police, a Proračun i građane ovaj dio sanacije ne bi trebao koštati ništa. Vezano za oštećenje kuća naših građana, osobno sam obišao one koje je nevreme najviše pogodilo, a gradska komisija obišla je sve koji su prijavili štete i napravila foto dokumentaciju. U međuvremenu javile su se neke tvrtke koje nude popuste za crijep ili lim za obnovu takvih objekta. Naime, ako kuća ima oštećenje 50 posto na krovištu, znači da će Grad isplatiti 50 posto za nabavu krovnog pokrova, a preostalo će platiti vlasnici, ali će imati popust. Sad ćemo potpisati predugovore s oštećenim građanima, a već na sljedećem Vijeću ćemo rebalansom osigurati novac za ovu namjenu, obećao je gradonačelnik Boljar te pojasnio kako je bilo onih koji su smatrali da Grad ne treba ulagati u privatnu imovinu.

No, Boljar smatra da se i na ovaj način vidi briga Grada za svoje građane, jer Grad pomaže škole iznad standarda, oslobodio je poduzetnike raznih plaćanja zbog korone, a sad je red da pomogne nastradalim Dugorešanima. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest