DOBAR POSAO

Dugoreška tvrtka Tomislav-svijeće s 15 radnika proizvodi 3,5 milijuna lampiona godišnje – koronu prošli bez otpuštanja

Proizvodnja je krenula kao mali obiteljski posao 1995.

– Za uspjeh ove tvrtke zaslužna je kombinacija kvalitete i cijene koju nude svojim kupcima, ocijenila je dožupanica Martina Furdek Hajdin, nakon posjeta dugoreškoj tvrtki Tomislav-svijeće.

Krenula je 1995. kao mali obiteljski posao, no zahvaljujući kvaliteti proizvoda, po riječima vlasnika Tomislava Bešenića, razvili su se u vodeću tvrtku na području svjećarstva u Hrvatskoj.

Za vrijeme “lockdowna” uslijed koronakrize, nisu zatvorili svoje pogone, već radil cijelo vrijeme poštujući sve propisane epidemiološke mjere, nastavili normalno funkcionirati i prilagodili se novim uvjetima na tržištu.

– Uz tri novozaposlena radnika, trenutno u proizvodnji Tomislav radi 15 djelatnika. Krajem kolovoza za tvrtku kreću najveće isporuke, a mogu se pohvaliti suradnjom sa brojnim domaćim i stranim trgovačkim lancima. Od početka poslovanja do danas, proizvodnja se povećala 5 puta. Obujam rada je  najveći pokazatelj uspješnosti njihova poslovanja, a sama brojka od 3,5 milijuna proizvedenih lampiona godišnje (15-20 tisuća dnevno) govori u prilog tome, priopćili su iz Županije i dodali kako je vlasnik najavio da im je u planu širenje tržišta s novim proizvodima i da su diverzificirali poslovanje ulaganjem u turizam na području rijeke Mrežnice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest