PRIJATELJSTVO GRADOVA

Potpisana povelja o prijateljstvu između Grada Duge Rese i Grada Ljubuškog u susjednoj Bosni i Hercegovini

Potpisnici izrazili spremnost da dugogodišnju kulturnu suradnju prošire i na turizam te druge grane gospodarstva

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, potpisali su Povelju o prijateljstvu gradova dvaju gradova. 

Prijateljstvo između Duge Rese i Ljubuškog iz susjedne Bosne i Hercegovine traje već 17 godina, a započelo je suradnjom kulturno umjetničkih društava, da bi se potom nastavilo i međusobnim posjetima kako folkloraša tako i predstavnika dvaju gradova. 

Podsjetimo, Gradska vijeća Grada Ljubuškog i Grada Duge Rese sredinom prošle godine donijela su odluke o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova no zbog epidemije COVID-19 nije se moglo pristupiti svečanom potpisivanju Povelje o prijateljstvu. Kako su epidemiološke mjere malo popustile povelja je sada i službeno potpisana.

Prilikom potpisivanja povelje Tomislav Boljar i Vedran Markotić izrazili su spremnost da dugogodišnju kulturnu suradnju prošire i na turizam te druge grane gospodarstva međusobnim povezivanjem udruga, turističkih zajednica, zajedničkim nastupima na sajmovima, razmjenom učenika te suradnjom turističkih poduzetnika. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest