UREĐENJE CENTRA

Konačno! U središtu Duge Rese počelo uklanjanje “petog kolosijeka”: Slijedi izgradnja nove prometnice koja će ići od reciklažnog dvorišta do Pošte

Sve troškove uklanjanja od demontaže i uklanjanja postojećih tračnica, kontaktne mreže i kablova, mora snositi Grad Duga Resa, a radovi će se provoditi uz nadzor HŽ-a.

Uklanjanje tračnica u središtu Duge Rese, koje Dugorešani popularno nazivaju “peti kolosijek” i koje godinama ničemu ne služe, nakon podužih priprema napokon je jučer počelo. 

Podsjetimo, ovu temu potaknuo je još u prošlom mandatu nezavisni vijećnik Jasmin Sarvan, a da se stiglo do faze rješavanja ovog problema prije nekoliko dana najavio je i gradski pročelnik Mladen Rakočević. 

– U jesen prošle godine uputili smo dopis HŽ Infrastrukturi u Zagrebu da se konačno dozvoli izmicanje. Zatim smo naručili geodetski snimak ceste, na način da od HŽ dobijemo suglasnost kako bi u konačnici i cesta postala naše vlasništvo, jer inače to je željeznički koridor u vlasništvu Republike Hrvatske, a na korištenju HŽ-a. Sada je to obavljeno, bit će upisano u gruntovnicu i katastar, rekao je za KAportal pročelnik Rakočević.

Kako dodaje, sve troškove uklanjanja od demontaže i uklanjanja postojećih tračnica, kontaktne mreže i kablova, mora snositi Grad Duga Resa, a radovi će se provoditi uz nadzor HŽ-a.

– U skorom rebalansu proračuna osigurat ćemo oko 500 tisuća kuna koliko se procjenjuje da će biti potrebno i kako bi se što prije krenulo u realizaciju izgradnje prometnice i sve uspjelo riješiti prije nego počne kopanje kroz Jozefinsku, kaže nam još Rakočević. 

Trenutno je ova lokacija doista u groznom stanju, a vozila sada ovuda voze slalom i prolaze silom prilika. Iako ovo nije neka velika prometnica, važna je za Dugu Resu, jer će se njenom izgradnjom omogućiti rasterećenje prometa kroz grad, a kad radovi na aglomeraciji krenu u Jozefinskoj ulici to će biti i te kako potrebno zbog normalnog funkcioniranja prometa u Dugoj Resi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest