ŽUPANIJA / DUGA RESA

Dugoreško glavno kupalište nije uređeno prema planovima, jer još nije izdana dozvola za postavljanje pontonca

Dugoreško glavno kupalište nije uređeno prema planovima, jer još
nije izdana dozvola za postavljanje pontonca

Iako je sezona kupanja završena, dugoreške gradske vijećnike, ali naravno i ostale građane, zanima što se dogodilo s planiranim uređenjem glavnog gradskog kupališta. Naime, prvi flos je napravljen i odlično izgleda. Obzirom da se kao konstrukcijski materijal koristio hrast, a pod je napravljen od ariša, trebao bi i potrajati, ali drugi planovi za uređenje nisu realizirani.

- Sezona kupanja je završena za ovu godinu, ali brzo će stići nova. Planirate li za iduću godinu osigurati dovoljno novca i urediti kupalište do kraja. Građani s kojima sam razgovarao žele da se prije svega zamijeni dotrajali drugi flos, postave stepenice koje je odnijela voda, poploči staza od mosta do Vatrogasnog, poravna površina i postaviti podlogu na dječjem igralištu, uredi prostor između škole, dvorane i vatrogasnog, napravi igralište za odbojku za pijesku, kvalitetno riješi odvodnja vode na prostoru oko tuša te preurediti ulaz za invalide i uredi korito rijeke – neke od ideja građana iznio je nezavisni gradski vijećnik Jasmin Sarvan te pojasnio kako je svjestan da je za to potreban i novac, ali smatra da se dio sredstava može osigurati od ministarstva, Hrvatskih voda i sličnih izvora financiranja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U dugoreško gradsko kupalište posljednjih godina nije se ulagalo, a činjenica je da se i malo gradonačelnika u zadnjih 40 godina kupalo na tom kupalištu, mislim samo jedan. Zato pozivam da uredite kupalište te da ga gradonačelnik Boljar, dogodine skokom u vodu i otvori - istaknuo je Sarvan te dodao kako je ovo njegovo pitanje zapravo i tihi amandman na novi proračun koji će se uskoro naći pred Vijećem.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar odgovorio je, kako je na poziciji proračuna ostalo oko 100 tisuća kuna namijenjenih za uređenje kupalište.

-Još prije sezone kupili smo pontonac, ali smo morali ishoditi dozvolu za njegovo postavljenje. Ne želim kriviti projektanta niti ured za izdavanje dozvola, ali je činjenica da je na toj relaciji izgubljen papirić i čekalo se preko ljeta da predmet bude raspoređen i da se izda dozvola, na kraju se sve prelomilo na nama ni krivima ni dužnima. Prvo smo do kolovoza čekali dozvolu iz lučke kapetanije, a potom je ta dozvola bila proslijeđena Hrvatskim vodama te se nadam da ćemo je sad dobiti – obrazložio je kašnjenje s očekivanim postavljanjem pontonca gradonačelnik Tomislav Boljar te pojasnio kako sad prije zime i visokih vodostaja neće ni biti postavljen već će se to odgoditi do proljeća, a dugoreško glavno kupalište bit će u potpunosti sređeno za sezonu naredne godine, sve osim ulaza za invalide kojeg bi trebalo srušiti i napraviti nanovo što iziskuje dodatne velike troškove.

- Bit će uklonjeno postojeće igralište, teren uređen i postavljeno novo dječje igralište, a postojeći brodić ostaje. Umjesto da rušimo veliku i prepoznatljivu vrbu čije je korijenje uraslo u odvodnju, morat ćemo odvodnju izmijesiti. Kad god idete uređivati kupalište, problematično je, jer je jako ovisno o vremenu, ili su kiše ili su na njemu kupači i djeca, sad su i radovi na školi. Cilj nam kupalište urediti da bude funkcionalno i da njime budu zadovoljni svi građani – naveo je gradonačelnik Boljar te objasnio kako se osim uređenja vanjskog dijela kupališta traže načini kako da se uredi i korito rijeke i na legalan način uklone resine, lopoči i raslinje koje sve više preuzima Mrežnicu. Prostor između brane i mosta, trebao bi biti štih proba za ovo uređenje, Hrvatske vode će dati preporuku za ove zahvate, jer će tako biti smanjena opasnost od poplava, a biološka kvaliteta vode bit će veća, ali konačnu dozvolu za tako nešto valja ishoditi od Ministarstva za zaštitu okoliša.

KAportal.hr


Reci što misliš!