ŽUPANIJA / DUGA RESA

VIDEO: Vrtić bez lista čekanja, IT centar i najbrži internet u centru grada... zašto je Duga Resa pametni gradić budućnosti?

VIDEO: Vrtić bez lista čekanja, IT centar i najbrži internet u
centru grada... zašto je Duga Resa pametni gradić budućnosti?

Ovaj gradić od 10.000 stanovnika polako ali sigurno radi na svojoj viziji budućnosti. Okrenuti su informatici, ekološkom razvoju i trude se da im mladi ostanu u gradu.

U Dugoj Resi se trude da mladi ostanu ovdje, da imaju prespektivu, da otvore svoje informatičke tvrtke...Trude se održati i ekološki razvoj, pozitivni su i okrenuti budućnosti i imaju viziju onoga što žele.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovom gradiću od 10 000 stanovnika u centru grada imaju daleko najbrži internet. No to nije sve. Primjerice, tu je i dječji vrtić koji je najstariji vrtić u Hrvatskoj. Devedeset mu je godina, ali nije to ono najbitnije. Ovdje nema liste čekanja, to jest sva se djeca upisuju bez problema.

U prostorijama gradske škole Duga Resa upravo počinje izgradnju velikog IT start up centra. Na 800 kvadrata prostora tvrtke će imati na raspolaganju urede, konferencijsku dvoranu, brzi internet i 3 D laboratorij sa 3D printerom i skenerom- za 450 kn mjesečnog najma.

"Radi se o poslu koji je start-up format, i zapravo je normalno da ulazimo u prostor u kojemu pod povoljnim uvjetima mogu dobiti uvjete za rad, računala, internet vezu", otkrio nam je Tomislav Bišćan, poduzetnik.

Grad je također otkupio stari mlin i tu će napraviti hidroelektranu koja će u potpunosti zadovoljavati potrebe javne rasvjete grada Duge Rese.

Također, uredit će se i posebno kupalište na obali preko puta mlina, kako bi svi građani mogli uživati u kupanju.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Boljar istaknuo je da građani Duge Rese ne žive toliko dobro kao prije deset, dvadeset godina. "Cilj svih projekata koje imamo u ladici je revitalizirati grad, napraviti jedan rebranding ove regije".

Ovo što su dosada napravili, napravili su sve sami, bez ikakve pomoći. "Sve ono što smo sami napravili daje nam za pravo da smo na dobromputu i da će za nekih desetak godina ova Duga Resa izgledati drugačije".

Vijesti.rtl.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!