ŽUPANIJA / DUGA RESA

Boljar potvrdio kandidaturu za gradonačelnika Duge Rese, na Vilovićeve istupe kaže "neka cirkus ostane cirkusantima"

Boljar potvrdio kandidaturu za gradonačelnika Duge Rese, na
Vilovićeve istupe kaže
Tomislav Boljarffff

- Jedan smo od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima 100 posto pokrivenost vodom, sva djeca su smještena u vrtiću, a kroz aglomeraciju do 2020.godine zadovoljit ćemo i europske komunalno vodne direktive i pritom nismo niti područje od posebne skrbi niti brdsko planinsko stoga je ovo zbilja uspjeh, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Tomislav Boljar, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Duge Rese.

Potreban još jedan pravnik

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sazvao ju je kako bi, kaže, pojasnio situaciju i demantirao tvrdnje prema kojima je gradska uprava netransparentna, bez projekata i sa sumnjivim zapošljavanjima.

- Radno mjesto za koje se sad govori da je izmišljeno u Čistoći sistematizirano je od osnutka tvrtke, ali je bilo pokriveno na način da je postojeća pravnica pokrivala potrebe i Komunalnog i Čistoće. Kako je pravnica postala direktorica u Komunalnom gdje i dalje obavlja i pravne poslove, Čistoća je ostala bez stručne osobe za ove poslove, kaže Boljar. Razmišljali su, dodaje, da neće zapošljavati, već da o tome odluči novi gradonačelnik. Poslove su, naime, obavljale dvije gradske pravnice, no kad je jedna u siječnju otišla na porodiljni, pa su morali raspisati natječaj za zapošljavanje.

Prozivanje za nerad

- Cilj je da spojimo Stambeno s Čistoćom kako bismo racionalizirali poslovanje, a to je nemoguće napraviti bez pravnika. To što se javio gospodin Bartolac, koji je član HSS znam da je uteg, no činjenica je da je on sudjelovao kao pravnik prilikom razdvajanja Komunalnog i Čistoće, upoznat je s poslovanjem obiju tvrtki, a u Gradu Karlovcu upravo radi na ovim poslovima. Između 4 kandidata koji su se javili, on ima dakle stručnost koja nam treba i drago mi je da se javio i s tim stranka nema veze, zaključio je Boljar te podsjetio na brojne projekte koje je Grad napravio u proteklim godinama, a sad ga se proziva za nerad.

- Više od 25 milijuna kuna uloženo je u vodoopskrbu, oko 40 milijuna kuna iznose ulaganja u odvodnju, sufinanciran je s 2,5 milijuna kuna most u Belavićima, rekonstruiran je Podvožnjak, u uređenje pojedinih ulica i Mjesnih odbora Jelačićeve, Trešnjevke, Svetog Antuna uloženo je oko 2,5 milijuna kuna, a radovi se nastavljaju i dalje, navodi Boljar koji će u svibnju biti HSS-ov kandidat za mandat gradonačelnika.

Rodio se dišpet

- Kandidirat ću se, baš nakon svih ovih istupa u medijima, jer se nekako u meni rodio „dišpet“ , iako da ste me to pitali prije par tjedana rekao bih „ne“ čak sam i ženi obećao da neću, potvrdio je najavu svoje kandidature.

O istupima svog kolege i zamjenika, a odnedavno i najvećeg kritičara Zorana Vilovića, Boljar je prvo samo kratko rekao "neka ovaj dio cirkusa ostane cirkusantima" no onda se ipak raspričao.

- Vilović brka svoje nesnalaženje i neinformiranost s netransparentnošću i to zato što tri godine ne radi ovdje i ne dolazi na sastanke i ne sudjeluje. Zakon je takav da može raditi što hoće, čak ne mora ni dolaziti na posao, rekao je Boljar.

Agora odbila besplatni prostor

Zgrada Marcela je bila, kaže, ponuđena njemu i Agori da rade tu sve što su željeli u zgradi Kadrovske, jer si Grad nije mogao priuštiti kupnju još jedne zgrade, koja je bunar bez dna, ali su rekli da im taj prostor ne odgovara. Isto tako odbili su besplatnu prostoriju u Gradu, a rekli su da im to nije interesantna lokacija, pa su iznajmili privatni prostor.

Vezano za optužbe o nepotizmu prilikom zapošljavanja u Gradskoj upravi Boljar je kazao kako od kad je on na vodećoj poziciji nije bilo ničega, a ranije, ako se „puca“ na gospođu Mariju, ona jest kćerka vijećnika Ivanića, ali radi ovdje već 9 godina. Za pročelnicu koja je zaposlila nećakinje, kazao je da se na jedno mjesto javila jedina osoba s građevinskim fakultetom i da on nije upoznat s drugim rodbinskim vezama, a njega osobno zanima jedino kako tko radi, te zaključio kako će potaknut svim što se događa očito morati pripaziti i na ovakve stvari.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!