ŽUPANIJA / DUGA RESA

Centar Duge Rese dobiva umiveno lice - radovi na uređenju Trga sv. Jurja gotovi i prije planiranog roka?

Centar Duge Rese dobiva umiveno lice - radovi na uređenju Trga sv.
Jurja gotovi i prije planiranog roka?

Radovi na uređenju Trga sv. Jurja u središtu Duge Rese vrijedni oko 300 tisuća kuna dobro napreduju. Nakon dva tjedna kontinuiranih radova koje izvodi Niskogradnja iz Karlovca, sad se već vide obrisi novog izgleda ovog djela grada. Umjesto starih i bolesnih stabala već je posađeno osam novih javora, a tri lipe koje će biti posađene na desnoj strani Trga ispred privatnih kuća, već spremno čekaju svoj novi životni prostor. Građevinski radnici počeli su postavljati rubnjake, a pripremljena je i trasa za izmještanje elektro instalacija. Obzirom na obim radova, trgom Svetog Jurja nešto je otežan promet, ali ako vrijeme posluži sav posao trebao bi biti završen i nešto prije roka od 60 dana koliko je bilo planirano.

- Vrijednost radova iznosi 300 tisuća kuna, a s tvrtkom Niskogradnja sklopili smo ugovor za završetak radova u roku od 60 dana, jer smo očekivali da ćemo pronaći stare instalacije ili da će nešto eventualno biti potrgano prilikom uklanjanja drveća. Za sada sve ide jako dobro, angažirali smo specijalnu tvrtku koja je uvrtanjem izvadila sve panjeve i za sada ni jedna instalacija nije oštećena. Ako sve bude išlo po planu radovi bi mogli biti završeni i nešto ranije od planiranog. Napravljeni su i instalacijski kanali kroz koje će Elektra kasnije provući instalacije za punionicu automobila, jer moraju čekati provođenje javne nabave – ispričao nam je gradski pročelnik Mladen Rakočević te objasnio da kad se završi posao kod gradske uprave, slijedi nastavak radove na drugoj strani ulice, a sve zbog toga kako bi se ovim vrlo prometnim dijelom grada ipak moglo funkcionirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na novi nogostup narednih dana bit će postavljeni i novi betonski opločnici.

- Postavit će se opločnici, jer su oni puno praktičniji, ukoliko nešto eventualno treba popraviti, jer se izbjegavaju asfaltne zakrpe. Inače, ovo je početak postavljanja ovakvih opločnika kakve planiramo postavljati i na ostale nogostupe u središtu grada, a koji će osim što su praktični zapravo dati i jedan zanimljiv gradski štih – pojasnio je Rakočević te istaknuo kako je nažalost za sutra najavljeno loše vrijeme, koje će zasigurno zaustaviti radove, ali samo privremeno.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!