ŽUPANIJA / DUGA RESA

Dugoreško Gradsko vijeće imenovalo članove svih Odbora - umjesto dosadašnjih 79, po novom ukupno 54 člana

Dugoreško Gradsko vijeće imenovalo članove svih Odbora - umjesto
dosadašnjih 79, po novom ukupno 54 člana
Gradsko vijeće Duge Rese

Nakon što su na proteklim sjednicama dugoreškog Gradskog vijeća pripremljeni pravni temelji, sada su napokon i imenovani članovi svih Odbora gradskog vijeća koji će u naredne četiri godine predlagati, pratiti te po potrebi upućivati kritike na prijedloge gradskih službi i gradonačelnika.

Podsjetimo, do sada je bilo više odbora koji su ukupno imali 79 članova, a po novom svi Odbori imat će ukupno 54 člana, koji dolaze iz političkih stranaka i nezavisnih lista u skladu s njihovim participiranjem u Vijeću, stoga najviše članova pripada HSS i HDZ-u. Uz to što su imenovani članovi politički aktivni vodilo se računa da su i stručni za pojedine resore u koje su izabrani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako Odbor za gospodarstvo uz predsjednika Anđelka Grmana, čine Marijo Popovački, Mladen Mataković, Ivan Perušić i Ivan Banjavčić. U Odboru za turizam su Borna Grgurić-predsjednik, a članovi su Tatjana Tomičić, Branimir Butorac, Karmen Banjavčić i Mladen Mateša. Na čelu Odbora za poljoprivredu i šumarstvo je Mijo Ivanić, a članovi su Ivica Vlašić, Marijana Laskač, Zdenko Moćnik i Ivan Grginčić. Odbor za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša uz predsjednika Zlatka Matičić čine još Vjekoslav Tutek, Mladen Palajasa, Jasmin Sarvan i Dubravko Capan. Odbor za odgoj, osnovno obrazovanje, kulturu i šport čine Ivana Livojević –predsjednica te članovi Sanja Halar, Daniela Orlović, Dražen Gvozdić i Mirjana Erdeljac Cunha. U Odbor za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje uz predsjednika Matiju Katića imenovani su Josip Zlatunić, Petra Zatezalo, Rubinka Mihalić i Dario Bežan. Odbor za predstavke i pritužbe čine Bruno Bajac i Barka Mamić, a predsjednik je Mijo Ivanić. U Komisiju za imenovanje ulica i trgova izabrani su Ana Belavić i Bujar Kajtazi, a predsjednik je Marijo Popovački.

Ranije su imenovani članovi Odbora za Statut i Poslovnik kojeg čine Zlatko Grčić i Josip Sviličić te Odbor za izbor i imenovanja u kojemu su Zlatko Matičić, Ivan Moguš, Dijana Zadrović i Marko Benić, a na čelu oba Odbora je Branko Primužak. Jedino Odbor za proračun i financije ima sedam članova, a uz predsjednicu Danijelu Salopek, tu su još Maria Stojković, Martina Mateša, Zlatko Galović, Borna Grgurić, Ivan Moguš i Anita Polović.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!