ŽUPANIJA / DUGA RESA

Duga Resa bilježi odlične turističke rezultate - broj dolazaka veći za 35 posto, broj noćenja već premašio prošlogodišnji

Duga Resa bilježi odlične turističke rezultate - broj dolazaka veći
za 35 posto, broj noćenja već premašio prošlogodišnji

Ove godine gotovo svi krajevi na moru bilježe odlične turističke rezultate, ali dobri pokazatelji turističke sezone ostvareni su i na kopnenim turističkim destinacijama. Na području dugoreške Turističke zajednice, prema podacima sustava e-visitor na kraju mjeseca kolovoza zabilježen je porast od 35 posto više dolazaka gostiju u odnosu na prošlu godinu, a značajno je porastao je i broj noćenja.

U odnosu na isto vrijeme prošle godine kad smo imali 10.720 dolazaka, ove godine prema sustavu e-visitor zabilježeno je 14.459 dolazaka, odnosno 35 posto više nego lani. Domaćih gostiju došlo nam je za 31 posto više, a inozemnih 37 posto. Broj noćenja je također porastao i to za 27 posto. Tako smo krajem kolovoza 2016. godine imali 25.613 noćenja, a sada bilježimo 32.555 noćenja s time da je kod domaćih gostiju došlo do porasta noćenja za 16 posto, a kod inozemnih gostiju za 30 posto. Kako smo krajem 2016. godine imali 29.260 noćenja do sada je broj noćenja povećan za više od tri tisuće – kazao je Ivica Mamić voditelj Turističke zajednice te dodao kako je prosječno trajanje boravka turista 2,24 dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska turistička zajednica dugoreškoj TZ sufinancirala je i ove godine udruženo oglašavanje putem Google AdWords kampanje s 80 posto sredstava te potpomogla nastavak uređenja „Parka znanja“ odnosno postavljanja eksponata „Zvučna zrcala“ s 20 tisuća kuna. Postavljene su i oznake, odnosno table za nordijsko hodanje, a u suradnji s Županijskim TZ očekuje se i realizacija projekta u kojem je planirano postavljanja 4 solarna servisa za bicikle.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!