ŽUPANIJA / DUGA RESA

Boljar najavljuje novi proračun i novi smjer Duge Rese: 10 godina ulagali smo u projekte ispod zemlje, a sada ćemo u one vidljive

Boljar najavljuje novi proračun i novi smjer Duge Rese: 10 godina
ulagali smo u projekte ispod zemlje, a sada ćemo u one vidljive

Na proljeće će se okončati prvi dio uređenja Parka dr. Franje Tuđmana, zajedno s velikim dječjim igralištem, kao i drugim najavljenim sadržajima, a još jedno takvo igralište dobit će Mjesni odbor Trešnjevka (najvjerojatnije preko puta kafića Loyd). Četiri postojeća sportska igrališta bit će obnovljena, među njima su Stara Sela, kao i plato u naselju Jugozapad, gdje je nekada igralište i bilo, dok će igralište kod OŠ Vladimir Nazor dobiti podlogu.

Kroz prijavu projekata na natječaje velika ulaganja planiraju se u Gradsko groblje u Svetom Petru. Za oko dva milijuna kuna trebala bi se postaviti ograda, urediti staze, postaviti rasvjeta i videonadzor, koševi za smeće, ali i s tri nadstrešnice natkriti prostor ispred mrtvačnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Završetkom radova na krovištu i pročelju Stolnoteniskog doma Antun Tova Stipančić zapravo kreće priča preuređenja zgrade u regionalni stolnoteniski centar.

- Nastojat ćemo otkupiti prostor - terasu, koja gleda prema "Medved zgradi" te urediti mjesto koji bi u pravom smislu postalo stolnoteniski centar, udvostručili bi se sadašnji kapaciteti, te bi tu bile dobrodošle ekipe i reprezentacije iz susjednih zemalja u značajno većem broju, koje bi imale mnogo više mogućnosti za kvalitetne treninge. Tu bi bilo mjesta i za Muzej stolnog tenisa, a jedna soba bi bila posvećena Antunu Tovi Stipančiću - kaže Boljar. Taj dio bi se, naglašava, napravio u suradnji s dva dugareška stolnoteniska kluba.

Dom umirovljenika u Tušmeru otvorit će 40 radnih mjesta

Tri lokacije će dobiti javni internet za građane, hot spotovi će biti postavljeni, osim u središtu grada, u novouređenom parku, te na Vinici, kao bitnim turističkim točkama.

- Radit će se i na projektiranjima: planiramo kandidirati za projektnu dokumentaciju nogostup od Svetog Petra do Belavića, kružni tok kod Športskog doma, odnosno "Partizana", te onu za nastavak gradnje parka od amfiteatra do Pamučne industrije. Valja naglasiti da je na mjestu prostora AB montaže predviđen muzej posvećen Miroslavu Šuteju, a u sklopu tog projekta uredit će se i zgrada na Inzlu koju koristi Odred izviđača Spider.

- Osim kroz Poduzetnički inkubator, nova radna mjesta očekujemo i kroz gradnju Doma za umirovljenike kapaciteta do 140 korisnika, koji bi otvorio 40 radnih mjesta. Za lokaciju u Tušmeru imamo dvoje vrlo zainteresiranih kupaca, jedni su iz Zagreba, drugi iz Belgije, a javni natječaj će odlučiti o kupcu zemljišta - kaže Boljar, napominjući kako su neki od njih već razgovarali i sa čelnim ljudima dugoreške bolnice o mogućoj suradnji.

Novo lice centra Duge Rese

Nakon završetka uređenja Ulice bana Jelačića strojevi sele u druge dijelove grada, uređivat će se Trg svetog Jurja, Trg kralja Tomislava, Trešnjevka, već za koji dan kreće obnova antifašističkog spomenika u parku, sanacije nogostupa, nerazvrstanih cesta za koje, kaže Boljar, imaju gotove projekte u vrijednosti radova od oko milijun eura, te će za prvi projekt iz tog programa vrijedan oko 800.000 kuna upravo aplicirati.

- Kroz nekoliko narednih godina donekle ćemo promijeniti lice središta Duge Rese, no nećemo zanemariti niti druge dijelove grada. Radimo nastavak kanalizacije Varoš, prema Belajskoj Vinici te kupalištu Bosiljevac, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna, već smo potpisali ugovor s Hrvatskim vodama. Kroz projekt aglomeracije Karlovac-Duga Resa, između ostalog, kanalizacijskom mrežom pokrit ćemo Gornje Mrzlo Polje i završiti Tušmer - naglašava Tomislav Boljar.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!