ŽUPANIJA / DUGA RESA

Dugoreške darivatelje krvi ne zaustavlja strah od koronavirusa - Prikupljeno 55 doza, i više od očekivanog

Dugoreške darivatelje krvi ne zaustavlja strah od koronavirusa -
Prikupljeno 55 doza, i više od očekivanog

Današnjoj dobrovoljnoj akciji darivanja krvi koju je u Dugoj Resi organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa odazvalo se ukupno 66 darivatelja. Kriteriji su obzirom na trenutnu situaciju bili nešto stroži nego inače, pa je 14 osoba odbijeno i na kraju su prikupljene 52 doze krvi.

- Odaziv je u skladu s očekivanjima, odnosno čak i viši, obzirom na trenutnu situaciju u državi vezano za korona virus pa i paniku koja vlada među ljudima. Akciju smo organizirali u skladu s napucima Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i transfuzijsku medicinu, prema kojima zdravstvo ne smije doći u pitanje ni u jednom trenutku. Akcija je održana po svim pravilima i naputcima koje smo dobili. Istovremeno valja znati kako, iako su operacije trenutno odgođene, zalihe krvi moraju se redovito obnavljati, jer krv i krvi pripravci također imaju svoj rok trajanja – kazao je ravnatelj dugoreškog Crvenog križa Mario Biršić dodajući kako se akcije darivanja krvi održavaju i u drugim gradovima diljem Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeća akcija prema godišnjem planu održat će se u lipnju, a organizator kao i brojni darivatelji nadaju se kako će tada biti održana u normalnim okolnostima, pa i uz uobičajeno druženje darivatelja, koje je danas zbog propisanih mjera smanjenja svih socijalnih kontakata, naravno izostalo.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!