ŽUPANIJA / DUGA RESA

Karlovački i dugoreški Stožeri pojašnjavaju tko izdaje posebne propusnice - pročitajte, možda vam zatreba

Karlovački i dugoreški Stožeri pojašnjavaju tko izdaje posebne
propusnice - pročitajte, možda vam zatreba

Odluka o zabrani napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, odnosno, iznimke u kojima je to moguće, i dalje mnoge ostavljaju u nedoumici pa su gradski Stožeri civilne zaštite Karlovca i Duge Rese pojasnili tko izdaje posebne propusnice.

- Od ove zabrane postoje iznimke koje se navode po kategorijama, a za iste je potrebna ovjerena propusnica:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

*promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja; dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe; izvješćivanje javnosti; putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće; žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19. Za gore navedeno propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi – poslodavci.

*stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb. Za gore navedenu potrebu, propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

*iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština Za gore navedenu potrebu (za stanovnike Karlovca), propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite grada Karlovca.

Propusnice koje izdaje Stožer, moći će se podignuti (uz opravdani razlog) od sutra u razdoblju od 7 do 15 sati u prostoru gradske uprave Grada Karlovca (mala zgrada – Trg bana Jelačića 1). Radi mjere smanjivanja socijalnog kontakta, propusnice će biti moguće zatražiti i dobiti i elektronskim putem na mail adresu [email protected] propusnica moći će se dobiti isključivo za opravdane potrebe (dostava hrane, potrepština ili lijekova članovima obitelji koji nisu u mogućnosti samostalno obaviti isto, a nalaze se u drugoj jedinici lokalne samouprave) i to u trajanju jednog dana, poručili su iz Stožera civilne zaštite Karlovca.

Pojasnili su i kako se zabrana napuštanja mjesta prebivališta odnosi na činjenicu napuštanja grada, to jest odlaska u drugi grad ili općinu.

- Dakle, stanovnici svih naselja mogu, za sada, nesmetano prometovati unutar svojih i drugih naselja na području grada Karlovca, uz poštivanje svih prije donesenih mjera prevencije i zaštite, poručili su iz karlovačkog Stožera.

I iz dugoreškog su napomenuli da Gradski stožer civilne zaštite Duge Rese može izdati propusnice građanima za izuzetne slučajeve u kojima građani trebaju napustiti mjesto svog prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

- Navedene propusnice Stožer će izdavati svaki radni dan u vremenu 9-11 sati, a građani se pozivaju da u navedenom vremenu radi davanja osobnih podataka koje mora sadržavati propusnica iste jave telefonski ili elektronskom poštom na mail [email protected] navodeći ime i prezime, OIB i adresu prebivališta iz osobne iskaznice osobe koja treba napustiti svoje prebivalište s područja Grada Duge Rese, adresu prebivališta osobe u čije prebivalište ide, te razlog zbog kojih treba napustiti prebivalište (jedan od razloga iz točke 2.e. Odluke Stožera civilne zaštite RH). Propusnica se izdaje na određeno vrijeme sukladno razlogu privremenog napuštanja prebivališta – izvijestio je Gradski stožer civilne zaštite Grada Duge Rese. Podnositelj zahtjeva za izdavanje propusnica koji ne raspolažu printerom moći će propusnice, po pozivu Stožera da su iste izdane, preuzeti u zgradi gradske uprave, na II. katu, najavili su iz dugoreškog Stožera.

KAportal.hr


Reci što misliš!