ŽUPANIJA / DUGA RESA

ONLINE SJEDNICA

Odluka dugoreškog Gradskog vijeća: Pomoć poduzetnicima ismanjenjeplaća u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama

Odluka dugoreškog Gradskog vijeća: Pomoć poduzetnicima ismanjenjeplaća u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama
foto ilustracija PIXELL/KAportal

Obzirom na propisane mjere smanjenja socijalnih kontakata zbog korona virusa, danas je Gradsko vijeće Duge Rese po prvi puta održalo on line sjednicu. Na sjednici je, među ostalim točkama dnevnog reda, donijeto nekoliko važnih odluka koje bi trebale pomoći lokalnim poduzetnicima, a kako nitko ne zna do kada će trajati ovakva situacija i kakve će gospodarske posljedice imati, Grad Duga Resa odlučio je smanjiti i plaće djelatnicima Gradske uprave i svim gradskim tvrtkama i ustanovama.

- U video konferenciji sudjelovalo je svih 17 vijećnika, a kako je ovo prva naša on line sjednica, jučer smo isprobali i danas je sve išlo bez problema. Kompletna sjednica, koja je trajala oko dva sata, je snimljena, a dodatno smo provjeravali i glasanje. Obzirom da ne znamo što nas čeka, u skladu s zakonom smanjili smo i određena prva zaposlenika kojima ćemo olakšati otpuštanja, iako već sad imamo dva zaposlenika manje koji su ranije sami otišli. Nadalje, za sve gradske ustanove, Vrtić, Knjižnica, Pučko otvoreno učilište, Sportska zajednica, Vatrogasna zajednica, ravnateljima i rukovodećim kadrovima plaća ide 15 posto dolje, a svim ostalim djelatnicima 10 posto. Gradonačelnik i pročelnici imat će plaću manju za 15 posto, a svi ostali 10 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Komunalnom i Čistoći direktorima i rukovodećem kadru, prva naredna plaća bit će umanjena također 15 posto, ljudima koji rade u uredima i nisu toliko izloženi direktnom kontaktu sa strankama 10 posto, a ljudima koji rade na terenu poput grobara, osoba koje voze smeće, održavaju vodocrpilišta i obavljaju slične važne poslove plaće neće biti smanjene, već naprotiv tvrtke će ih ovisno o svojim mogućnostima i broju radnih dana na terenu i dodatno stimulirati. Plaće smo odlučili smanjiti, jer želimo pokazati ljudima da nam je stalo i da svi zajedno moramo podijeliti teret onoga što nas očekuje. Ove mjere stupaju na snagu odmah i bit će primijenjene prilikom prve isplate plaća, doznajemo od gradonačelnika Tomislava Boljara.

Osim smanjenja plaća, Grad za vrijeme trajanja krize izazvane korona virusom za poduzetnike koji ne rade neće naplaćivati zakup poslovnog prostora u svom vlasništvu, komunalnu naknadu, naknadu za korištenje terasa i površina, spomeničku rentu sukladno naputku države, a isto tako Čistoća neće naplaćivati niti fiksni niti varijabilni dio cijene odvoza smeća. Obustavljaju se sve prisilne naplate i prisilna iseljenja. Svi roditelji obzirom da je Vrtić zatvoren, od 16. ožujka neće plaćati ništa.

KAportal.hr


Reci što misliš!