ŽUPANIJA / DUGA RESA

PRIJETILA GRIPA PA KORONA

Zatvaranje dugoreške bolnice spriječilo katastrofu s koronavirusom? Stala i energetska obnova

Zatvaranje dugoreške bolnice spriječilo katastrofu s koronavirusom? Stala i energetska obnova

Prvo smo zbog gripe još početkom veljače zabranili posjete, a potom smo 15. ožujka zatvorili i Polikliniku, rekla nam je ravnateljica dr. Višnja Mihalić - Mikuljan

Dugoreška Specijalna bolnica za produženo liječenje, obzirom da skrbi za populaciju pretežito treće životne dobi koja je najviše ugrožena korona virusom, za sada se uspješno brani od ulaska virusa u ustanovu, a iskreno se nadamo da će tako ostati.  

- Bolnicu smo zatvorili na vrijeme. Prvo smo zbog gripe još početkom veljače zabranili posjete, a potom smo 15. ožujka zatvorili i Polikliniku. Nitko osim djelatnika nema pravo ulaska u bolnicu. Na jedan ulaz ulaze djelatnici, a na drugi hrana. Zadovoljili smo sve propisane mjere izolacije. Imamo u bolnici između 90 i 100 pacijenata koji leže, a to je znatno manje nego inače, jer smo smanjili njihov broj koliko god smo mogli, zbog trenutne situacije vezano za korona virus. Na poštedi, odnosno u pripravnosti nam je oko polovica medicinskih sestara, a obzirom da Poliklinika ne radi, liječnici rade kao da su dežurni, što znači da dvoje rade ujutro, a jedan poslije podne i noću je dežuran.  Pozitivnih na korona virus nemamo, jer smo navrijeme poduzeli sve što smo mogli pa u ustanovu nije ušlo ništa što nije smjelo, rekla je za KAportal ravnateljica dr. Višnja Mihalić –Mikuljan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U dugoreškoj bolnici potkraj prošle godine krenuo je opsežan građevinski zahvat energetske obnove bolničkih zgrada vrijedan više od 10 milijuna kuna. Dio poslova na postavljanju unutarnje i vanjske obloge i zamijeni prozora je obavljen, a na staroj zgradi koja je pod zaštitom konzervatora izolacija je postavljena s unutarnje strane objekta. Na mjesto stare kotlovnice na lož ulje već je postavljeno novo postrojenje na pelete, a na krov se nalazi  solarna elektrana koja će osiguravati rasvjetu u bolnici. Plan je bio da će svi radovi biti završeni do početka svibnja ove godine, no trenutno su svi radovi obustavljeni. 

- Energetska obnova je privremeno obustavljena, jer smo došli do faze zamjene prozora, a to bi značilo da radnici moraju cirkulirati kroz bolnicu, što u trenutnoj situaciji nije moguće,  pojasnila je ravnateljica te dodala kako vjeruje da će se radovi na energetskoj obnovi uskoro ipak nastaviti i to na prvoj zgradi gdje se provode fizikalne terapije, a koja je trenutno prazna.  

Izdvojeno


Reci što misliš!