ŽUPANIJA / DUGA RESA

INICIJATIVA ZA DRDU

Ime nekadašnjeg nogometaša Dragutina Drvodelića bit će upisano u tematski park Hajduka

Ime nekadašnjeg nogometaša Dragutina Drvodelića bit će upisano u tematski park Hajduka

Prikupljeno je potrebnih 7500 kuna. O navedenoj inicijativi na Gradskom vijeću tada je govorio vijećnik Jasmin Sarvan zatraživši od Grada da pripomogne donacijom.

Inicijativa kojoj je cilj bio prikupiti potrebna sredstva kako bi ime Dragutina Drvodelića Drde bilo upisano u tematski park Hajduka pokrenuta od grupe građana i zaljubljenika u nogomet prije tri mjeseca uspješno je završena. Prikupljeno je potrebnih 7500 kuna. O navedenoj inicijativi na Gradskom vijeću tada je govorio vijećnik Jasmin Sarvan zatraživši od Grada da pripomogne donacijom.
 
- U akciji prikupljanja novca sudjelovao je tridesetak prijatelja, poznanika, rodbine s područja Duge Rese, Karlovca i Splita. Zahvalni smo svima koji su se uključili u akciju, a posebno Mariju Furaču, Dariju Štefancu, najvećem pojedinačnom donatoru Jozi Mandiću iz Splita i obitelji pokojnog Drde koja je pristala i davala stalnu potporu ovoj inicijativi. Moram napomenuti da se Grad Duga Resa odazvao mojem pozivu i bio spreman uplatiti 2500 kuna, no kako su stizale uplate građana, odlučili smo taj novac preusmjeriti za obilježavanje godišnjice rođenja ili organizaciju turnira mlađih kategorija, ispričao je gradski vijećnik Jasmin Sarvan ne krijući zadovoljstvo što je akacija uspješno završena.

Podsjetimo, Dragutin Drvodelić  Drda, veći je dio svog života proveo u odgajanju mladih naraštaja nogometaša NK Duga Resa, ali je značajniji dio svoje igračke karijere proveo u splitskom Hajduku za koji je od 1949- 1952 godine odigrao 108 utakmica, zabio 28 golova i sudjelovao u osvajanju dvaju naslova državnih prvaka. Igrao je Drda u momčadi s najboljim hrvatskim nogometašem 20. stoljeća Bernardom Bajdom Vukasom kojem su njegovi Zagrepčani krajem prošle godine također osigurali mjesto u tematskom parku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plan da se upis Drdinog imena u tematski park Hajduka napravi povodom obilježavanja njegovog 100. rođendana 7. svibnja ove godine, vjerojatno će zbog situacije s korona virusom biti odgođen dok se stanje ne smiri.  

Izdvojeno


Reci što misliš!