ŽUPANIJA / DUGA RESA

STIŽE OPREMA

Dugoreški Auto klub usprkos korona krizi dobro radi - u planu imaju otkup autopraonice

Dugoreški Auto klub usprkos korona krizi dobro radi - u planu imaju otkup autopraonice

Usprkos korona krizi dugoreški Auto klub dobro radi. Priznaju da ih prekid komunikacije ometa u redovnim aktivnostima, ali veći dio planova za ovu godinu namjeravaju realizirati

Pokrenuti radionu i to prvenstveno u dijelu vulkanizacije, opremom koju su dobili od HAK-a, a čime će ove usluge za članove AK-a biti besplatne, najvažniji je ovogodišnji zadatak. Uz to dugoreški Auto klub je od HAK-a dobio i tester za detekciju kvarova na automobilima. Kako bi radiona bila dobro opremljena naručena je potrebna oprema od tvrtke iz Preloga, dvije dizalice i priručni alat, a Auto klub drugi tjedan očekuje isporuku i instalaciju ove opreme.   

- Korona kriza za sada nas nije puno omela u planovima, ali je naravno osjećamo. Trebali bismo održati Upravi odbor i Skupštinu, jer moramo prihvatiti završeni račun, ali ih do daljnjeg nećemo sazivati. Također imamo plan razrješavanja vlasništva vezano za autopraonicu. Naime, ona je u dvojnom vlasništvu, naš je dio u zemlji da se tako izrazim, a jedna tvrtka iz Križevaca je vlasnik dijela nad zemljom. Plan nam je otkupiti njihov dio i zatim auto praonicu renovirati. Auto škole u ovoj situaciji već imaju problema pa s pokretanjem škole za sada nećemo ići, no prostor ćemo nastojati iskoristiti na drugi način, primjerice za održavanje većih skupova i slično, kad to bude bilo moguće – kaže Mijo Bišćan predsjednik Auto kluba te zaključuje kako je doista velika stvar što su prošle godine uspjeli napraviti novu poslovnu zgradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugogodišnji tajnik dugoreškog Auto kluba Ivan Benković, na osobni zahtjev zbog preopterećenosti i zdravstvenih razloga, razriješen je dužnosti pa je Upravni odbor imenovao novog tajnika iz redova Skupštine kluba. Novi tajnik Auto kluba je inženjer prometa Damir Ljubić koji će ovu dužnost u budućnosti obavljati profesionalno.

- Za sada, dok ne prođe korona kriza, novi tajnik radi po ugovoru o djelu, jer trenutno zbog smanjenog obima posla nema potrebe za punim angažmanom, no kad kriza prođe bit će zaposlen na puno radno vrijeme. Naime, do sada su tajnički poslovi uglavnom bili administrativni, a od sada trebat će puno više angažmana, jer treba pokrenuti auto radionu i niz drugih aktivnosti – pojašnjava Mijo Bišćan te dodaje kako planova za ovu godinu ima puno te se nada da ih ova situacija s koronom neće zaustaviti.

Izdvojeno


Reci što misliš!