ŽUPANIJA / DUGA RESA

MREŽNICA KAO LIJEK

Dugorešanima ljubav prema Mrežnici i kupanju ne mogu spriječiti ni korona ni hladnoća

Dugorešanima ljubav prema Mrežnici i kupanju ne mogu spriječiti ni korona ni hladnoća

Dugorešani su dušom i srcem vezani za svoju Mrežnicu. Ona ih raduje, tješi, liječi duh i tijelo pa ni korona kriza nije omela one najhrabrije da se relaksiraju u njenim za sada još većini uobičajenih kupača hladnim vodama. Dugorešanka Ivana Keser Požar zaplivala je jučer i na kratki video koji je objavila na Facebooku  dobila brojne lajkove i pozitivne komentare prijatelja uz čestitke na hrabrosti.


- Izmjerila sam temperaturu Mrežnice, bila je 13 stupnjeva Celzijevih, ali sam ipak odlučila otplivati do brzaka. U ovo doba treba se malo ispuhat od svih ovih cirkusa i istovremeno biti pozitivan i koristiti ove naše ljepote. To je prava relaksacija – priča nam Ivana te pojašnjava kako se prvi puta u hladnoj vodi zapravo okupala prošle godine 20. travnja na moru, a sada se odlučila na travanjsko kupanje i u Mrežnici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Znatno ranije u Mrežnici se ove godine okupao Miljenko Popović - Minja, pa su neki Dugorešani u šali već zaključili kako je Minja u Ivani dobio konkurenciju. Naime, Minja je postao svojevrsna dugoreška kupačka legenda, jer još od rane mladosti svake godine sezonu kupanja otvara  u rano proljeće, a zatvara u kasnu jesen. 

- Ove godine prvi puta sam se okupao 28. ožujka tada je voda bila 6 stupnjeva u Mrežničkom Brigu. Sve je počelo u vrijeme dok sam još kao teenager igrao nogomet, lopta je znala završiti u vodi i ja bih skočio i otplivao po nju. Tako sam ojačao, a tradicija ranog kupanja se nastavila i traje desetljećima. Kupam se onda kad me Mrežnica ovako bistra i čista privuče. Ona mene jednostavno mami, a smatram i da je to zdravo, jer nikad nemam viroze ni gripe.

- Nakon prometne nesreće 2004. godine u kojoj sam bio jako povrijeđen, 5 mjeseci proveo sam tada u bolnici i život mi je visio o niti. Kad sam izišao iz šok sobe, pomislio sam Bože moj hoću li se moći okupati u Mrežnici. Kad sam se oporavio i okupao, od tada do dana današnjeg nikad nikakve boleštine i to sve mogu zahvaliti našoj Mrežnici, ispričao nam je šezdesetosmogodišnji Miljenko Popović koji vikendom sjeda na bicikl i sve češće iz Duge Rese dolazi na kupanje u Mrežnički Brig. 

Izdvojeno


Reci što misliš!