ŽUPANIJA / DUGA RESA

SVE JE ONLINE

Dugoreški Dječji vrtić zbog pandemije web izložbom obilježio Dan planeta Zemlje

Dugoreški Dječji vrtić zbog pandemije web izložbom obilježio Dan planeta Zemlje

Dječji uratci se mogu pogledati na https://www.vrtic-dugaresa.hr

- Čestitamo našoj djeci i roditeljima Međunarodni Dan planeta Zemlje, pozivamo ih da poprate naše "Aktivnosti za rad s djecom kod kuće" u ovom tjednu upravo na tu temu i uz želju "Vjetar nosi dječji glas, Zemlju čuvajte za nas!" – poruka je dugoreškog Dječjeg vrtića koji zbog korona krize do daljnjeg ne radi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Ujedinjeni narodi 2009. godine na prijedlog bolivijske vlade ovaj dan su proglasili međunarodnim. Svake godine se stavlja naglasak na jednu temu, a ove godine su to klimatske promjene i akcije koje bi se trebale provoditi kako bi one što manje utjecale na okoliš i čovječanstvo.

- Dječji vrtić Duga Resa također se na svoj način uključuje u obilježavanje Dana planeta Zemlje te je po prvi puta postavio svoju web izložbu, jer se nismo zbog trenutne situacije s pandemijom u mogućnosti organizirati drugačije. Danas više nego ikad stavljamo pozornost na važnost očuvanja okoliša i promišljanje što može svatko od nas učiniti – pojasnila je Ana Božić ravnateljica dugoreškog Vrtića te dodala kako je Vrtić uključen i u međunarodni program Eko škola s nadom da se od najranije dobi spozna važnost prirode.

Na web izložbi pogledajte slike i različite druge radove koje su stvorili mališani i njihove tete, a tu je i deset zapovjedi prijatelja prirode kojih bi se svi trebali što je moguće više pridržavati.

Izdvojeno


Reci što misliš!