ŽUPANIJA / DUGA RESA

DRUGA FAZA

Dugoreška Bolnica od ponedjeljka obavlja sve preglede, ali nakon telefonskog dogovora

Dugoreška Bolnica od ponedjeljka obavlja sve preglede, ali nakon telefonskog dogovora

Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa potpuno je spremna za novu organizaciju rada uz pridržavanje strogih mjera zaštite

Druga faza popuštanja mjera, koja predviđa i reaktivaciju zdravstvenog sustava u RH, počinje 4. svibnja, a to će u dugoreškoj Bolnici donijeti početak rada rada svih ordinacija u poliklinici u prijepodnevnim terminima, ali i poslije podne i subotama. Obavljat će i laboratorijsku i radiološku dijagnostiku, no uz nova pravila - od dogovaranja termina do zaštitnih mjera.

- Zbog potrebe ažuriranja listi čekanja poštujemo naputke nadležnih tijela uključujući i potrebu postupnog uvođenja rada u nekim djelatnostima, te prioritetnih pacijenata. Kontaktiramo sve pacijente koji se nalaze na listi i obavještavamo ih o novim terminima koji su točno precizirani. Tako su termini za sljedeći tjedan već popunjeni i to s pacijentima koji su bili dostupni na telefon. Stoga molimo sve pacijente koji su imali zadane termine prije početka ove pandemije, da ne dolaze dok s njima ne uspostavimo telefonski kontakt. Svi će biti kontaktirani i na taj način ažurirat će se lista čekanja te na ovaj način planiramo kroz sljedeća dva mjeseca nadoknaditi sve što je propušteno tijekom ove izvanredne situacije. Do daljnjeg nema naručivanja osobno na centralnom šalteru te molimo da se sve sljedeće narudžbe odvijaju preko obiteljskog liječnika (mail, fax / podaci dostupni na našoj web stranici)), kako bi nam telefonske linije oslobodili da vas možemo kontaktirati. Ukoliko imate kakvih nejasnoća informacije se daju radnim danom od 12 do 14 sati na telefon (047) 819 087 te molimo da se pacijenti pridržavaju navedenog vremena, poručili su iz Bolnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamolili su i sve pacijente za razumijevanje i suradnju, obzirom na potrebne mjere zaštite koje u Bolnici moraju provoditi. To uključuje obvezno nošenje zaštitne maske pri dolasku na pregled, pridržavanje zadanog vremena dolaska - dovoljno je doći 10 minuta ranije - te održavanje potrebnog razmaka od 2 metra.

Najprije mjerenje temperature, dezinfekcija..., a onda u Bolnicu

Na glavnom ulazu bit će trijažni punkt, na kojem će odgovorna osoba organizirati i nadzirati ulazak pacijenata u bolnicu, a to znači da nema ulaska u zgradu bez poziva. Unutra će se smjeti nakon obavezne dezinfekcije ruku i brisanje cipela u dezinfekcijski otirač.

- Na trijažnom punktu pacijentima će se mjeriti tjelesna temperatura i uzimati epidemiološki podaci, kako bi se otklonila sumnja na moguću zarazu koronavirusom, a u čekaonici će se istovremeno moći nalaziti samo 2 pacijenta na posebno obilježenim sjedalima. Zadržavanje pacijenta u ordinaciji točno je vremenski određeno u dogovoru s našim specijalistima, zbog vaše i naše sigurnosti, ali i zbog toga da možemo kontrolirati radni proces i prevenirati nepotrebno grupiranje više osoba i čekanje, najavili su iz Bolnice.

Na drugačiji način radit će i Odjel laboratorijske dijagnostike pa će se pacijenti morati prethodno naručiti.

- Uvodi se naručivanje za pretragu oGTT (oralni glukoza tolerans test) i postprandijalni test. Naručiti se može na broj telefona (047) 819 075, svaki radni dan od 14 do 15 sati. Dolazak u laboratorij za ostalu laboratorijsku dijagnostiku moguć je samo uz predhodni dogovor liječnika obiteljske medicine s našim laboratorijem, pojasnili su u Specijalnoj bolnici za produženjo liječenje Duga Resa.

Na radiološku dijagnostiku pacijenti će također dolaziti u dogovorenom terminu, a naručivat će ih liječnici obiteljske medicine. Sve informacije mogu se dobiti na telefon (047) 819 076 , radnim danom od 9 do 12 sati.

- Kako naravno ne možemo sa sigurnošću predvidjeti daljnje kretanje epidemiološke situacije, svaka promjena utjecat će i na našu organizaciju rada o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost. Isto tako molimo za suradnju sve obiteljske liječnike, kako bi se u njihovim ordinacijama učinili svi postupci koji osiguravaju da vrijeme pacijenta provedeno u bolnici bude što kraće, pozvali su iz Bolnice.

Izdvojeno


Reci što misliš!