ŽUPANIJA / DUGA RESA

ONLINE SJEDNICA

Gradsko vijeće Duge Rese odluke danas donosilo "online" - strateški se povezuju s Karlovcem i Ozljem, imaju novog "grada prijatelja"

Gradsko vijeće Duge Rese odluke danas donosilo
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dugoreško Gradsko vijeće danas je imalo još jednu "online sjednicu" održanu putem videokonferencije, naravno, zbog izvanrednih mjera sprječavanja širenja koronavirusa.

Dnevni red je imao čak 22. točke, a osim što je gradonačelnik Tomislav Boljar podnio izvješće o radu, donešene su i neke strateške odluke, prije svih Odluka kojom se daje pozitivno mišljenje na konačni Nacrt Strategije razvoja Većeg urbanog područja Karlovac 2019 - 2027. Naime, Grad Duga Resa na području Karlovačke županije čini zajedno s Gradom Karlovcem i Gradom Ozljem Veće urbano područje a za koje je izrađena Strategija razvoja urbanog područja koja je prvenstveno multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj urbanog područja unutar vremenskog okvira te u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U navedenom kontekstu, Strategijom razvoja Većeg urbanog područja Karlovac 2019.-2027., predložen je zajednički pravac djelovanja, olakšavanje provedbe zajedničkih projekata koji nadilaze administrativne granice područja gradova te se stvara sinergija koja koristi urbanom području u cjelini. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama odabrati najbolje projekte za naša urbana područja te za iste dobiti financijsku potporu EU fondova, rečeno je na sjednici.

 

- Ono što posebno izdvajam iz dnevnog reda sjednice je usvojen Sporazum o suradnji i prijateljstvu Grada Ljubuškog i Grada Duge Rese. Usvojeni Sporazum osim što je potvrda već dosadašnje uspješne suradnje dva grada, isti je i preduvjet za daljnje zajedničke projekte kako domaće tako i međunarodne kao i preduvjet zajedničkog nastupa i međusobne potpore na gospodarskim, turističkim, kulturnim i sličnim sajmovima. Pored do sada dva prijateljska grada Grada Duge Rese a to su Grad Županja i Občina Črnomelj, raduje nas da Grad Duga Resa dobiva i još jednog „službenog“ prijatelja, Grad Ljubuški, kaže nam gradonačelnik Boljar.

Vijeće je izglasalo i odluke kao mjere pomoći lokalnom gospodarstvu uslijed epidemije koronavirsa ( Odluka o dopuni Odluke o visini zakupnine poslovnog prostora i javnih površina, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi ).

Izdvojeno


Reci što misliš!