ŽUPANIJA / DUGA RESA

ŽIVOT IDE DALJE

U najvećem dugoreškom Mjesnom odboru imaju planove - svoju četvrt žele napraviti ugodnijom za život

U najvećem dugoreškom Mjesnom odboru imaju planove - svoju četvrt žele napraviti ugodnijom za život

Predsjednik MO Drago Polović prijedloge što bi sve valjalo realizirati uputio je i Gradu te se nada kako će ove godine barem dio navedenog biti ostvareno

U najvećem dugoreškom Mjesnom odboru Trešnjevka, u kojem živi gotovo dvije tisuće ljudi, usprkos koroni već se razmišlja, kako poboljšati uvjete života kad kriza prođe, a svi vjerujemo da će to biti uskoro. Predsjednik MO Drago Polović prijedloge što bi sve valjalo realizirati uputio je i Gradu te se nada kako će ove godine barem dio navedenog biti ostvareno. 

Prvi prijedlog odnosi se na regulaciju prometa kod podvožnjaka na Staroj cesti, gdje bi se smatra Polović, stvarale manje gužve, kad bi se iscrtala još jedna izlazna traka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bilo bi lijepo kad bi se dovršilo uređenje Trga kralja Tomislava i postavile nove klupe. Želio bih da se postavi oznaka zabranjeno bacanje smeća na putu prema Gršćakima, kuda inače prolazi puno Dugorešana, jer ponovno nesavjesni građani na tom dijelu u šumi odlažu otpad. Istina sad na drugoj lokaciji, nešto dublje u šumi, nakon što ste prošle godine pisali o tome. Ovi naši zahtjevi doista ne iziskuju neka značajna financijska sredstva, a građani bi bili jako zadovoljni da se ostvare, ispričao je za KAportal Drago Polović, dodajući kako je prošle godine Grad puno napravio u MO Trešnjevka uredivši Trg kralja Tomislava i Hrvatskih mučenika. 

U planu je i izmjena vodovodnih instalacija i potom asfaltiranje prometnica u Kolarovoj, Tijesnoj, Kranjčevićevoj i Cesarićevoj ulici, u kojima su se već dugo samo krpale rupe u asfaltu. 

Predsjednik MO Trešnjevka Drago Polović također je uputio opomenu građanima svog MO-a koji se ponekad bune kako nije sve pokošeno, a ignoriraju obavijesti koje im daje MO da navedenog dana sklone automobile kako bi djelatnici Čistoće mogli sve pokositi. 

Hoće li se uspjeti realizirati planirano uređenje navedenih ulica ove godine sad je teško reći, jer će zbog korona krize i slabijeg punjenja proračuna neki projekti zasigurno otpasti, no do rebalansa još uvijek se pouzdano ne zna koji. 

- Grad ovo zemljište nije kupio zbog igrališta i nogometa, kako neki govore, nego kako bi tu bila napravljena prepumpna stanica za kanalizaciju, a mi smo iskoristili mogućnost da se organiziramo i napravimo igralište odnosno sportski centar Draga na kojem se okuplja puno mališana, ali i odraslih koji se rado ovdje druže. Željeli bismo ovdje postaviti i nekoliko igračaka za najmlađe, ako to bude moguće. Ovdje ima 18 obiteljskih kuća koje još uvijek nemaju kanalizaciju. Osobno sam razgovarao sa svim vlasnicima i svi su potpisali suglasnosti da kanalizacijska mreža može prolaziti njihovim zemljištem, a Komunalno je preuzelo obvezu izrade projektne dokumentacije. Nadam se da će se kad projektna dokumentacija bude gotova nekako pronaći i sredstva za izgradnju, kako bi i ove obitelji napokon dobile kanalizaciju, odnosno gradski standard, zaključio je Polović.  

Izdvojeno


Reci što misliš!