ŽUPANIJA / DUGA RESA

SREDSTVA EU

U Dugoj Resi se gradi Reciklažno dvorište - prema projektu radovi će biti završeni do lipnja, a moći će se koristiti krajem ljeta

U Dugoj Resi se gradi Reciklažno dvorište - prema projektu radovi će biti završeni do lipnja, a moći će se koristiti krajem ljeta

Reciklažno dvorište je smješteno u središtu Duge Rese kako bi svima bilo lako dostupno

Usprkos koronakrizi, radnici karlovačke Niskogradnje vrijedno grade novo Reciklažno dvorište u Dugoj Resi. Ako sve bude išlo prema planu građevinski radovi trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca, no za stvarno korištenje građani će ipak morati još malo pričekati.
  
- Prema ugovoru Projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta trebao bi biti završen do kraja ovog mjeseca, ali sada zbog korona krize malo je otežana dobava materijala, stoga je moguće da se rokovi  pomaknu za nekoliko tjedana, no vjerujem da će do početka lipnja sve biti napravljeno, kaže za KAportal Marija Kovačević voditeljica projekta, u Gradu Duga Resi, te pojašnjava kako potom valja riješiti i formalno pravne stvari, što znači ishoditi uporabnu dozvolu i predati reciklažno dvorište na službenu uporabu dugoreškoj Čistoći.
  
Po završetku svih radova, a u skladu s projektom, svi korisnici Čistoće dobit će informativne letke u kojima će im biti detaljno objašnjeno što se može i kako odlagati te u koje vrijeme, a prije konkretne uporabe Reciklažnog dvorišta održat će se i edukativne radionice po svim mjesnim odborima. 

Cijeli projekt prema ugovorima treba biti gotov do rujna ove godine. Vrijednost radova iznosi malo više od 2 milijuna kuna pri čemu 85 posto financira EU i to sredstvima iz Kohezijskog fonda, a ugovori su potpisani s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša.
 
U Reciklažnom dvorištu, koje je smješteno u središtu Duge Rese kako bi svima bilo lako dostupno, bit će objekt za zaposlene, vaga, natkrivena podloga za smještaj opreme, prometno manipulativna površina i kolni ulaz, a sve će biti ograđeno. Građani će moći svakog dana tijekom radnog vremena besplatno odložiti razni glomazni otpad, kemijski otpad, fluorescentne cijevi, metal, staklo, plastiku, papir, karton, elektronički otpad, akumulatore i baterije, odjeću i tekstil, citotoksike i citostatike, stare lijekove i drugo. 

Izdvojeno


Reci što misliš!