ŽUPANIJA / DUGA RESA

U KORONA UVJETIMA

S radom počeo i dugoreški dječji vrtić: Grad Duga Resa i neke općine sad podmiruju troškove, no samo do ukidanja mjera

S radom počeo i dugoreški dječji vrtić: Grad Duga Resa i neke općine sad podmiruju troškove, no samo do ukidanja mjera
foto arhiva KAportala

Dugoreški Dječji vrtić, nakon što je osam tjedana zbog mjera zaštite od koronavirusa bio zatvoren, od ponedjeljka je ponovno počeo raditi. Kako doznajemo od ravnateljice Ane Božić u vrtiću ukupno boravi 75-tero djece, koja su razvrstana u 9 odgojno obrazovnih skupina sve u skladu s uputama Zavoda za javno zdravstvo.  Inače, u Vrtić je redovno upisano 380 djece. 

- U vrtiću su djeca roditelja koji više ne rade od kuće već moraju ići na posao, o čemu su i potpisali izjave. Uputili smo roditelje u sve mjere koje su se obvezali obavljati poput mjerenja temperature, kao i u naše smjernice. Skupine djece međusobno su potpuno odvojene u svojim sobama, a između svake sobe je prazna soba. Za sada nije poznato do kada ćemo ovako raditi, no nadamo se da će mjere biti ublažene od 25. svibnja. No, ukoliko roditelji budu imali više potreba za smještaj mališana, formirati ćemo nove skupine sa po najviše 9-tero djece i moći ćemo sve zbrinuti,  pojašnjava trenutnu situaciju u dugoreškom Vrtiću ravnateljica Ana Božić dodajući kako odgojitelji uz razgovor i podršku svakom djetetu uspijevaju postići da su djeca u individualnim aktivnostima i igri, naravno tome pridonosi manji broj djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dječji vrtić u Dugoj Resi je jedan od najstarijih u Hrvatskoj i svake godine posebnim programom koji uvijek prati mnoštvo građana obilježava 10. svibanj, svoj rođendan. No ove godine, prema riječima ravnateljice Božić, obilježen je skromno.

- Nakon što osam tjedana nismo radili, djeca su bila malo i zbunjena, a obilježavanje je bilo jako skromno, ali rekli smo da obzirom na situaciju, za 94. rođendan nismo mogli dobiti bolji poklon, jer ponovno su nam se vratila naša djeca, kaže nam ravnateljica. 

Vezano za plaćanje smještaja, roditelji su oslobođeni plaćanja dok dijete ne krene u vrtić, ali dok traju mjere Zavoda. Grad Duga Resa, općina Generalski Stol, Barilović i Draganić donijele su odluke prema kojima u stopostotnom iznosu, a općine Netretić i Bosiljevo podmiruju 50 posto iznosa smještaja mališana u vrtiću. Kad protuepidemijske mjere budu ukinute, a roditelji i nadalje odluče ne slati dijete u vrtić, tada će imati obvezu plaćanja korištenja.

Izdvojeno


Reci što misliš!