ŽUPANIJA / DUGA RESA

GRADSKI PROJEKTI

Zbog smanjenja proračuna Grad Duga Resa morat će odgoditi neke projekte - pročelnik Rakočević otkriva koji nisu upitni

Zbog smanjenja proračuna Grad Duga Resa morat će odgoditi neke projekte - pročelnik Rakočević otkriva koji nisu upitni

Na području Grada Duge Rese neki projekti dobro napreduju, a neki će, kako doznajemo od gradskog pročelnika za prostorno uređenje Mladena Rakočevića, biti odgođeni

Gospodarska kriza izazvana korona pandemijom po svemu sudeći odrazit će se na sve segmente života. Posljedice već osjećaju građani, ali i jedinice lokalne samouprave zbog slabijeg punjenja gradskih blagajni i ne naplaćivanja različitih prihoda kojih su se odrekli zbog pomoći poduzetništvu.

Na području Grada Duge Rese neki projekti poput izgradnje Reciklažnog dvorišta dobro napreduju, a neki će, kako doznajemo od gradskog pročelnika za prostorno uređenje Mladena Rakočevića, biti odgođeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od nekih projekata se ipak odustaje
 
- Nakon što je prošle jeseni napravljena kanalizacija i rekonstrukcija vodovoda u ulici Curak, dugoreška Arkada obavlja pripremne radove za postavljanje novog asfaltnog sloja. Imamo nedovršeno i asfaltiranje dva ogranka u Domobranskoj ulici, što će također biti obavljeno, rekao je za KAportal pročelnik Mladen Rakočević.

Obzirom da se očekuje smanjenje Proračuna, dodaje, možda i za 20 posto, od nekih projekata kao što je primjerice nogostup u Frankopanskoj, prema sadašnjoj situaciji ove godine će ipak morati odustati. 

- Detaljnije ćemo znati kod pripreme Rebalansa koji će uslijediti vjerojatno u lipnju. Neupitna je Aglomeracija. Tijekom ljeta vjerojatno će se provesti javna nabava, potom sklapanje ugovora a krajem ove ili početkom naredne godine očekujemo početak radova i u Dugoj Resi, dodaje Rakočević te pojašnjava kako se od nogostupa Belavići neće odustati, jer je on važan, kako zbog školske djece koja po vrlo prometnoj dionici ceste idu u školu, a tako i zbog turista jer će zapravo biti šetnica koja će povezivati Belaviće s Dugom Resom. 

Nogostup u Belavićima na jesen

- Nogostup Belavići će ići, predali smo dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole, očekujemo da ćemo je kroz ljeto i dobiti. Naime, moguće je da će se sve malo odužiti, jer iako je svih 70 vlasnika zemljišta dalo suglasnosti, sada se traži da suglasnosti gdje će se rušiti ograde, njih dvadesetak, budu ovjerene kod javnog bilježnika, a nekoliko vlasnika je u inozemstvu, pojasnio je Rakočević.

U Gradu prvu fazu gradnje planiraju za jesen a počet će kod škole u Belavićima i ići istom stanom ceste sve do autobusne stanice u Mrežničkim Poljicima. 

- Nakon stanice prelazio bi na drugu stranu ceste kako bi se izbjegli zavoji i stijene na tom potezu, a zatim bi se ponovno vratio i spojio na postojeći nogostup u Svetom Petru, dodao je Rakočević. Ovaj projekt će se financirati kroz dvije proračunske godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!