ŽUPANIJA / DUGA RESA

LJETO UZ KORONU

Najveća dugoreška manifestacija Grin Fest je otkazana - ljeto ipak neće biti bez zabave, otkriva direktor TZP Četiri rijeke

Najveća dugoreška manifestacija Grin Fest je otkazana - ljeto ipak neće biti bez zabave, otkriva direktor TZP Četiri rijeke

U Turističkoj zajednici područja Četiri rijeke zbog koronakrize očekuju do pedeset posto manje prihoda nego lani

Najveća dugoreška zabavna manifestacija Grin Fest koja se trebala održati od 19. do 28. lipnja zbog korona pandemije i zabrane okupljanja velikog broja ljudi, je otkazana, ali ljeto u Dugoj Resi ipak neće proteći bez zanimljivih sadržaja. 

Kako doznajemo od direktora TZP Četiri rijeke Ivana Puškarića, tijekom ljeta održavat će se niz manjih događanja poput stand up komedije, pub kviz s lokalnim bendom, a sve će početi Duga Resa on line Grin Run atletskom utrkom, koja je i dosada bila dio Grin Festa, te Grin Bike Run biciklističkim natjecanjem. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovogodišnja Duga Resa GRIN Run atletska je utrka ukupne duljine 10.000 m ili 3.000 m, ali se neće trčati u Amfiteatru i kroz Dugu Resu, već gdje tko poželi primjerice na cesti, u prirodi, na stazi, u kući ili u teretani na traci. Dakle, utrka, obzirom na trenutnu situaciju, neće biti održana u klasičnom smislu, nego svatko od prijavljenih natjecatelja može u periodu od 20. lipnja 2020. subota od 0:00 pa sve do 21. lipnja 2020. nedjelja do 23:59 istrčati navedenu dionicu i svoj rezultat, zajedno s pripadajućim dokazom poslati na mail [email protected]. Startni paket poslat ćemo poštom ili će ga natjecatelji podići u našem uredu, a prijaviti se može svaka zainteresirana osoba starija od 14 godina iz bilo kojeg dijela Hrvatske na LINKU

Priznaju se svi sportski programi koji se mogu skinuti s trgovina play za mobitel ili bilo koja aplikacija koju imaju popularni "smart watch" satovi, a  dobrodošli su svi sportaši i pojedinci koje svoje vrijeme moraju provesti u samoizolaciji. Troje najbržih muškaraca i žene na svakoj od dionica nagradit ćemo nagradama sponzora – kaže Ivan Puškarić te pojašnjava kako ovogodišnja utrka ima i humanitarni karakter, jer će dio prihoda biti uplaćen udruzi „Jak kao Jakov“ . 

Naime, u startnom paketu koji iznosi 100 kuna natjecatelj dobiva majicu, obradu rezultata, medalju te corona free markicu,  koju TZP kupuje od Udruge Jak kao Jakov i dio uplata ići će  udruzi za pomoć u liječenju djece oboljele od malignih bolesti. 

- Osim Grin Run atletske utrke, održat će se i biciklističko natjecanje i to rekreativna dionica od 20 km i profesionalnija na 50 kilometara, a vozit će se uz rijeku Mrežnicu od Duge Rese pa prema Bariloviću uz rijeku Koranu pa do Generalskog Stola, a potom slijedi povratak u Dugu Resu. Počet će 19.lipnja i trajati tri dana. Za trčanje već imamo prijavljenih 50 natjecatelja, a vjerujem da će interes i za Grin Bike Run biti odličan – navodi Puškarić te dodaje kako TZP priprema i program Ljeto na Mrežnici koji bi trebao trajati kroz sva tri ljetna mjeseca, no obzirom na situaciju vrlo je teško unaprijed pripremati programe, a puno toga ovisiti će i o financijskim mogućnostima TZP-a.
 
- Nažalost, očekujemo da ćemo ovu godinu imati i do 50 posto manje prihode nego lani. Naime, boravišna pristojba biti će nam znatno manja zbog olakšica za turističke djelatnosti, a realno za očekivati je i puno slabiju turističku sezonu. Zato u pripremanju programa u obzir moramo uz situaciju vezano za koronu, voditi brigu i o troškovima. Istovremeno ukinuti su i svi natječaji za potpore Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, pa se moramo maksimalno potruditi i prilagoditi novonastaloj situaciji, zaključio je vrijedan i ambiciozan Ivan Puškarić, direktor TZP Četiri rijeke. 

Izdvojeno


Reci što misliš!