ŽUPANIJA / DUGA RESA

BRAVO!

Srednjoj školi Duga Resa „prošao” još jedan EU projekt – 20 učenika odlazi na praksu u Portugal

Srednjoj školi Duga Resa „prošao” još jedan EU projekt – 20 učenika odlazi na praksu u Portugal

Dugoreškoj Srednjoj školi odobren je projekt Pasteis de nata za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1 (KA 1) za područje odgoja i općeg obrazovanja

Donijet će to i odlazak 20 učenika smjera grafički dizajn i medijski tehničar na obavljanje stručne prakse u Portugal. Jedna grupa tamo će ići u studenom ove, a druga u veljači i ožujku iduće godine.

- Učenici umjetničkih programa su otvoreni za nova iskustva i nove morfologije, a odlaskom u stranu školu, epm u Montijou, Portugal, poslovnu organizaciju, u ovom prijedlogu, Adway (www.adway.pt) i Cygnuscolor (www.cygnuscolor.com), učenici će doći u kontakt s novim iskustvima rada što će ojačati njihove komunikacijske i zanatske vještine, te proširiti percepciju njihovog budućeg zanimanja, kažu u školi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srednja škola Duga Resa na KA1 aktivnost prijavila se nakon seminara u tom portugalskom gradu, na kojem su sudjelovali u studenom prošle godine. Već tada je dogovorena suradnja između dugoreške škole i strukovne škole u gradu Montijo, AFPDM agencije, te Ureda za mlade iz Montijoa.

- S partnerom je komunikacija nastavljena u vrijeme pisanja prijedloga i otvorena za sve upite, organizaciju i nejasnoće. Agencija AFPDM je koordinator, organizator i medijator između partnera domaćina i gosta. U suradnji sa Strukovnom školom, epm, iz Montijo-a. Agencija AFPDM (Associacao para Formacao Profissional e Desenvolvimento do Montijo) organizira doček, društvene aktivnosti, transfere iz zračnih luka, smještaj na stručnu praksu, smještaj učenika i nastavnika, tj. sudionika u aktivnosti, jezičnu pripremu, kulturnu pripremu, nadgledanje aktivnosti, pojašnjavaju u Srednjoj školi Duga Resa.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!