ŽUPANIJA / DUGA RESA

radovi pri kraju

Do kraja srpnja dugoreška Bolnica u novom, energetski učinkovitom ruhu

Do kraja srpnja dugoreška Bolnica u novom, energetski učinkovitom ruhu

Trenutno je oko 75 posto projekta gotovo, ubrzo će biti završeni radova na stolariji, a potom i fasadi na stražnjoj strani zgrade

Veliki radovi na energetskoj obnovi Specijalne bolnice Duga Resa, koji su započeli u rujnu prošle godine, bit će završeni do kraja srpnja.

Kako napreduju radovi, danas je na terenu provjerila delegacija Karlovačke županije na čelu s dožupanicom Vesnom Hajsan Dolinar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 10,4 milijuna kuna, a planirano financiranje iznosilo je 6 milijuna kuna koliko smo dobili od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša. Karlovačka županija dala nam je 2 milijuna kuna decentraliziranih sredstava namijenjenih isključivo za ovaj projekt, ali kako nam nije trebao cjelokupni iznos, utrošili smo 1,6 milijuna kuna, preostali novac utrošili smo na preuređenje jednog dijela odjela i kupaona, kazala je prilikom obilaska radova Višnja Mihalić – Mikuljan, ravnateljica dugoreške Specijalne bolnice te dodala kako su ove godine dobili decentraliziranih sredstava 580 tisuća, a taj novac bit će uložen u preuređenje svih podova na prvom katu starijeg dijela bolnice i laboratorija.

Osim preuređenja podova, bolnica je još nabavila softver koji pretvara glas u pismo za potrebe rendgena te jedan ležaj s kotačićima za prijevoz pacijenata.   

- Trenutno je oko 75 posto projekta gotovo i toplo se nadamo da će ubrzo biti završeni radova na stolariji, a potom i fasadi na stražnjoj strani zgrade. Preuređenje kotlovnice je završeno, a na cijelom krovu velike zgrade postavljeni su solarni paneli koji će napajati novo postavljenu led rasvjetu koja će u subotu će biti puštena u funkciju. Očekujemo da ćemo godišnje na energentima štedjeti oko pola milijuna kuna zahvaljujući ovom projektu energetske obnove, pojasnila je ravnateljica Mihalić te zahvalila izvođaču radova tvrtki Kolos i Karlovačkoj županiji na potpori i pomoći.

Ispred izvođača radova tvrtke Kolos vlasnik Mijo Lorković je podsjetio da su radovi otpočeli u listopadu i da je ugovoreni rok za završetak bio 31.travanja, no nažalost korona kriza je onemogućila izvođenje planiranim tempom, ali vjeruje da će sve biti završeno do kraja srpanja.

Karlovačka dožupanica Vesna Hajsan Dolinar zadovoljna je realizacijom ovog projekta te je istakla  kako je ovo jedan od 8 projekata koji je u završnoj fazi.

- Karlovačka županija u zdravstvene i školske ustanove u ukupno 8 objekata ovoj godini uložila je ukupno 37 milijuna kuna od čega je 30 milijuna europskog novca. U Dugoj Resi sve ustanove kojima je Županija osnivač, a uz bolnicu to je Dom zdravlja i Srednja škola, su energentski obnovljene. To je preduvjet da nam ustanove budu stabilne i da ćemo konačno moći novac trošiti na unapređenje drugih djelatnosti i podizanja standarda u njima, zaključila je dožupanica Hajsan –Dolinar.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!